Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Καλούν τα ανήλικα παιδιά αντιδημάρχου (που δεν ζει) να πληρώσουν χιλιάδες €!

Οι καταλογισμοί σε 36 παράγοντες του Ηρακλείου για... τα τσιγάρα και τα δώρα του 2000 (έγγραφα)


Θανόντες αλλά και ζωντανοί υπάλληλοι και πολιτικά στελέχη του δήμου Ηρακλείου της περιόδου του 2000, δηλαδή τα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας και όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, καλούνται 16 χρόνια μετά να πληρώσουν ποσά που φτάνουν τις 136.000 ευρώ. 
Οι δημοτικοί παράγοντες, εκλεγμένοι και υπηρεσιακοί, καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα, με τόκο και πρόστιμα, ακόμη και για την αγορά τσιγάρων για τους φυλακισμένους της Νέας Αλικαρνασσού, στους οποίους είχε κάνει δώρα, κατά το έθιμο, ο δήμος Ηρακλείου, ή τα δώρα για τα παιδιά των δημοτικών υπαλλήλων, για τα Χριστούγεννα του 2000!
Το ποσό μάλιστα αρχικά ήταν μεγαλύτερο και έφτανε τις 262.000 ευρώ, όμως με την έφεση, η απόφαση της οποίας (2467/2015) εκδόθηκε τώρα (εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2014, δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2015 και τώρα κοινοποιείται σε εκείνους που πρέπει να πληρώσουν), μειώθηκε στις 136.000 ευρώ, αφού, εκτός από τις μειώσεις των ποσών, ακυρώθηκαν οι καταλογισμοί για 6 από τους δημοτικούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους είναι οι αποθανόντες, Μανόλης Παγωμένος, Κώστας Χατζάκης (γιατρός) και Κώστας Ξυλούρης. Και απομένουν 36 από τους αρχικούς 42 να πληρώσουν.
Αντίθετα, για έναν αντιδήμαρχο της εποχής, ο οποίος δε βρίσκεται πλέον στη ζωή, τα χρήματα ζητούνται από τους κληρονόμους τους! Είναι η περίπτωση του Γιάννη Δουλουφάκη. Τα χρήματα ζητούνται από τα δυο ανήλικα παιδιά του, αγέννητα εκείνη την εποχή, τα οποία θα πρέπει να πληρώσουν από 18.111,41 ευρώ!
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι ότι την οριστικοποίηση των καταλογισμών σε βάρος των δημοτικών παραγόντων της εποχής υποστήριξε με παράσταση του στην έφεση που έγινε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ο δήμος Ηρακλείου, καθώς στα ταμεία του θα μπουν τα χρήματα!
Τα δώρα των Χριστουγέννων του 2000
Να θυμηθούμε την ιστορία, που είχε δημιουργηθεί πριν μερικά χρόνια. Ο δήμος Ηρακλείου επί δημαρχίας Ασλάνη, όπως συνηθιζόταν, ενόψει των εορτών Χριστουγέννων του 2000, αγόρασε και διένειμε τσιγάρα στους κρατούμενους της φυλακής Αλικαρνασσού και δώρα για τα παιδιά των εργαζομένων.
Το κόστος των τσιγάρων ήταν 333.750 δραχμές και των παιγνιδιών, που αγοράστηκαν από 7 καταστήματα της πόλης του Ηρακλείου, 5.800.000 δραχμές.
Οι αποφάσεις για τις δαπάνες ακυρώθηκαν στη συνέχεια μετά από εισήγηση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Εμμανουήλ Ορφανάκη, επειδή, όπως αναφέρθηκε στην έκθεση που συντάχθηκε, δεν υπήρχε λόγος να γίνουν τα δώρα στους κρατούμενους επειδή η φυλακή ανήκε σε άλλο δήμο, ενώ αυτό δεν ήταν στους σκοπούς λειτουργίας του δήμου! Ενώ για τα δώρα των παιδιών των υπαλλήλων, δεν θα έπρεπε να αγοραστούν απευθείας από 7 καταστήματα, αλλά να γίνει διαγωνισμός για την αγορά τους, καθώς το ποσό ήταν μεγαλύτερο από 3.000.000 δραχμές.
. Και υπήρξε ένας πρώτος καταλογισμός των ποσών στους δημοτικούς συμβούλους και τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών. Συνολικά  42 παράγοντες του δήμου, 36 δημοτικοί σύμβουλοι της εποχής και 6 διοικητικά στελέχη, είχαν κληθεί να πληρώσουν ποσά από 43.748 μέχρι 989 ευρώ, συνολικά 263.000 ευρώ (ΔΕΙΤΕ: Ζητούν 262.000 ευρώ και από... νεκρούς, για δαπάνες του δήμου Ηρακλείου το 2000!)! Ανάμεσα σε εκείνους που θα έπρεπε να πληρώσουν, σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ήταν και 4 που δεν βρίσκονταν στη ζωή. Οι τότε αντιδήμαρχοι, Γιάννης Δουλουφάκης και Μανόλης Παγωμένος, ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χατζάκης και ο τότε υπηρεσιακός παράγοντας, Κώστας Ξυλούρης.
Η έφεση και τί θα πληρώσει ο καθένας
Μετά τον καταλογισμό, δημοτικοί σύμβουλοι και παράγοντες έκαναν έφεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η οποία αρχικά προσδιορίστηκε τον Δεκέμβριο του 2013, αλλά τελικά εκδικάστηκε τον Απρίλιο του 2014. Η απόφαση όμως εκδόθηκε μόλις στις 31 Μαρτίου 2015, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο μετά, και κοινοποιείται αυτές τις ημέρες στους δημοτικούς παράγοντες. Πολλοί μάλλον θα την πληροφορηθούν από το Candianews!
Σύμφωνα με αυτήν, ο καταλογισμός επαναβεβαιώνεται, αν και με μειώσεις σε ποσά δημοτικών συμβούλων. Ενώ για 6 από τους δημοτικούς παράγοντες της εποχής, τον αντιδήμαρχο Μανόλη Παγωμένο, τον δημοτικό σύμβουλο και γιατρό, Κώστα Χατζάκη του Μιχαήλ, τον ταμία του δήμου, Κώστα Ξυλούρη (και οι 3 έχουν φύγει από τη ζωή) Ανθούλα Δρακάκη, Ελένη Σμαραγδάκη, Χρυσούλα Μελεσανάκη, οι καταλογισμοί ακυρώθηκαν.
Όμως, όμως προαναφέραμε, ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Δουλουφάκης, ο οποίος επίσης δε βρίσκεται στη ζωή, κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο οφείλει 36.222,82 ευρώ, τα οποία θα πρέπει να πληρώσουν, από 18.111,41 ευρώ, τα ανήλικα παιδιά του.
Καταλογίζονται επίσης, υπέρ του δήμου Ηρακλείου με την έφεση:
Ελένη Χατζηκώστα  11.626,68 ευρώ
Κωνσταντίνο Συγγενίδη 12.993,52 ευρώ,
Ιωάννη Σερπετσιδάκη 5.350,92 ευρώ
Δημήτριο Καρατζάνη 11.803,52 ευρώ
Γεώργιο Βασιλειάδη 3.200,63 ευρώ
Ιωάννη Δροσίτη 5.256,82 ευρώ
Μαρία Ανδρουλάκη-Σκραφνάκη 3.200,63 ευρώ,
Νικόλαο Ζερβάκη και Γεώργιο Μποτζώρη από  2.545,93 ευρώ
Φαίδωνα Βαρδαβά, Ανδρέα Γαλανάκη, Κωνσταντίνο Μαμουλάκη και Στυλιανό Ορφανό, από 7.526,17 ευρώ
Εμμανουήλ Αναγνωστάκη, Γεώργιο Βαρούχα, Εμμανουήλ Βασιλάκη, Γεώργιο Βασιλείου, Δημήτριο Βεργάκη, Νικόλαο Δημόπουλο, Μιχαήλ Εργαζάκη, Ελένη Κλειδά, Γρηγόριο Μακαρώνα, Ιωάννη Μιχελογιαννάκη, Εμμανουήλ Παπαχατζάκη, Επαμεινώνδα Σαρρή, Δέσποινα Σκαλοχωρίτη, Νικόλαο Σμαραγδάκη, Παναγιώτη Σπαθαράκη, Ιωάννη Σταθόπουλο, Κωνσταντίνο Σχιζάκη, Νικόλαο Τζωρακολευθεράκη, Αναστάσιο Τσατσάκη, Μιχαήλ Τσιχλάκη, Κωνσταντίνο Χατζάκη και Κωνσταντίνο Χατζάκη του Παντελή, από 489,73 ευρώ στον καθένα.
Σύνολο, σχεδόν 136.000 ευρώ.

Ελεγκτικό 1Ελεγκτικό 2Ελεγκτικό 3Ελεγκτικό 4

http://www.candianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom