Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Επιστολή της κυρίας Ορσαλίας (Λίνας) Αλεξίου με υβριστικούς χαρακτηρισμούς για όσους ασχολήθηκαν με την αναβάθμισή της σε πρόεδρο του ΕΣΡ


Για «καταιγισμό της παραπληροφόρησης από κάποια λεγόμενα social media αλλά και από κάποιες εφημερίδες», κάνει λόγο η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου,κυρία Ορσαλία (Λίνα) Αλεξίου, σχετικά με την ανάληψη της προεδρίας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΣΡ.

Η κυρία Αλεξίου με την "αδιαπραγμάτευτη κι αυτόνομη πορεία"
(δικά της λόγια) γράφει ότι ως αντιπρόεδρος προεδρεύει ελλείψει προέδρου και καταλήγει χαρακτηρίζοντας αήθεις* και ευήθεις* όσους  μπερδεύτηκαν από ένα καθαρά υπηρεσιακό έγγραφο κι έγραψαν εναντίον της υπηρετώντας συμφέροντα.

Επειδή μαι μεις γράψαμε για την αναβάθμιση της μητέρας της κυρίας Κωνσταντοπούλου στη θέση του Προέδρου του ΕΣΡ κι επειδή έχουμε βγάλει κι ένα εξατάξιο Γυμνάσιο,νομίζουμε πως ξέρουμε να διαβάζουμε.

Το υπηρεσιακό λοιπόν έγγραφο μιλάει πεντακάθαρα για ΑΠΟΦΑΣΗ ανασυγκρότησης του υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΣΡ και... ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
Πρόεδρο την Αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Ορσαλία (Λίνα Αλεξίου) με αναπληρωτή της την Πέρσα Λαμπροπούλου,σε περίπτωση κωλύματος της Αντιπροέδρου καθήκοντα Προέδρου θα ασκεί το μέλος Δήμητρα Παπαδοπούλου....

Σε απλά Ελληνικά λοιπόν η κυρία Αλεξίου ορίστηκε εκ των ενόντων Πρόεδρος του υπηρεσιακού ΕΣΡ γιατί κάποιος έπρεπε να είναι...,αφού δεν λένε να συγκροτήσουν κανονικό ΕΣΡ.

Συνεπώς δεν την πείραξε αυτό,αλλά το ότι σε όλα τα site αναφέρονταν ως η μητέρα της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξ ου και η αναφορά της σε "αυτόνομα πρόσωπα με αδιαπραγμάτευτες αυτόνομες πορείες"!

Τι να κάνουμε κυρία Αλεξίου,όσοι ασχολούνται με τα ΜΜΕ σας γνωρίζουν από την εποχή που γράφατε στο ΔΟΛ,για τους πολλούς όμως είστε απλά η μητέρα της προέδρου της Βουλής,πράγμα καθόλου υποτιμητικό.Τώρα γιατί εκνευριστήκατε και χάσατε την ψυχραιμία σας καταφεύγοντας σε ύβρεις εσείς το ξέρετε....

Αν θέλετε πέστε μας και ποια είναι τα συμφέροντα που υπηρετούμε!

Αναλυτικά η επιστολή της κυρίας Ορσαλίας Αλεξίου:

«Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τον καταιγισμό της παραπληροφόρησης από κάποια λεγόμενα social media αλλά και από κάποιες εφημερίδες σε μιά εναντίον μου εκστρατεία που κορυφώθηκε με κάποια ερώτηση κάποιου βουλευτή.

Επιτρέψτε μου να θυμίσω ότι επελέγην ομοφώνως για τη θέση της Αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης πριν από τέσσερα χρόνια.

Προφανώς δεν επελέγην ως μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που τότε δέν ήταν ούτε βουλευτής ούτε καν υποψήφια.

Επελέγην με βάση μια βραβευμένη επαγγελματική σταδιοδρομία δεκαετιών, που στην διάρκειά τους, πιστεύω, ετίμησα τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της έντιμης ενημέρωσης.

Για όσους είναι εθισμένοι στη διαπλοκή αυτές οι αρχές είναι άγνωστες, άν όχι περιφρονητέες. Γι΄ αυτό και δεν διστάζουν να κάνουν δήθεν καταγγελίες πιστεύοντας ότι πλήττοντας με κακότητα θεσμούς ή πρόσωπα εκφέρουν πολιτικό λόγο ή ασκούν πολιτική κριτική.

Για εκείνους που προσπάθησαν και αυτή τη φορά να υπηρετήσουν εκ του πλαγίου ευδιάκριτα συμφέροντα, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν πως ούτε εγώ επελέγην (προ τετραετίας) στο ΕΣΡ ως μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ούτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκε στην πολιτική και εξελέγη βουλευτής ως κόρη της Λίνας Αλεξίου.

Πονάει, βέβαια, ορισμένους να ξέρουν ότι στη δημόσια ζωή υπάρχουν και αυτόνομα πρόσωπα με αδιαπραγμάτευτες αυτόνομες πορείες.

Γι΄αυτό και η τόση αήθεια.

Γι΄αυτό και το τάχατες μπέρδεμα – από ένα καθαρά υπηρεσιακό έγγραφο – της αντιπροέδρου (που προεδρεύει, ελλείψει προέδρου, στο υπηρεσιακό συμβούλιο) με το αξίωμα του προέδρου του ΕΣΡ.

Εκτός και αν δεν είναι μόνο η αήθεια που περισσεύει, αλλά και η ευήθεια».

από την Εγκυκλοπαίδεια
αήθης -ης -ες:Ανθρωπος χωρίς ήθος. Βαρύς χαρακτηρισμός για επιθετική, προσβλητική ενέργεια.

ευήθης, ευήθης, εύηθες:μωρός, αφελής,αγαθιάρης,αφελής,βλάκας,χαζός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom