Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Τραγωδία σε πεδίο βολής στο Βόλο – Νεκροί τρεις στρατιώτες μετά από έκρηξη

Εκτός από τους τρεις νεκρούς έχει τραυματιστεί βαρύτατα ένας υπολοχαγός. 
Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις

- Εξερράγη σωλήνας όλμου σε πεδίο βολής στο Βόλο
- Πληροφορίες μιλούν για δυο ΕΠΟΠ και έναν στρατιώτη νεκρούς
- Με ελικόπτερο στον τόπο της τραγωδίας ο υφυπουργός Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΣ

Δυο επαγγελματίες οπλίτες(πενταετούς υποχρέωσης) και ένας φαντάρος βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο στο Βόλο. Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν ένα σωλήνας όλμου εξερράγη σε πεδίο βολής τραυματίζοντας θανάσιμα τους φαντάρους.

Εκτός από τους τρεις νεκρούς έχει τραυματιστεί βαρύτατα ένας υπολοχαγός.Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.Το ΕΚΑΒ Μαγνησίας κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες.

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών Βόλου.Το πεδίο βολής όπου συνέβη το δυστύχημα βρίσκεται στην κοινότητα Γλαφυρών, ανάμεσα στην περιοχή του Στεφανοβικίου και τον Βόλο.

Αγνωστη για την ώρα η αιτία της έκρηξης που προκάλεσε το δυστύχημα,τα αίτια της τραγωδίας διερευνώνται.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του ΓΕΣ, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών», κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ, «διερράγη» ο σωλήνας του όλμου.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλο, και τον αρχηγό του ΓΕΣ να μεταβεί ελικόπτερο στο σημείο.

Κατά πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας,ενώ με απόφασή του κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom