Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Κινήσεις Γιωργάκη με στόχο να ρίξει την κυβέρνηση

Πιέζει 7 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να τον ακολουθήσουν

Βόμβα μεγατόνων ετοιμάζεται να ρίξει από ώρα σε ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “kontranews.gr” ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται να φύγει από την κυβέρνηση παίρνοντας μαζί του άλλους 7 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με απώτερο σκοπό να ρίξει την κυβέρνηση και να δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Εξάλλου, την πρόθεση αποχώρησης του είχε εκφράσει εμμέσως πλην σαφώς με τη χθεσινή του ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ' ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, είναι προφανείς. Και η απομάκρυνση του κ. Μπαλτάκου, δεν αρκεί.

Η χώρα και η Ελληνική κοινωνία, έχουν ανάγκη από ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από τα κακώς κείμενα του πελατειακού κράτους, που να λειτουργεί με αρχές, αξίες, θεσμούς, με σεβασμό στην λειτουργία τους, με διαφάνεια και ευνομία.

Αυτό παραμένει εδώ και χρόνια το διακύβευμα.

Οι σημερινές εξελίξεις, αναδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, την επιτακτική ανάγκη ενότητας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της Δημοκρατίας και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, χωρίς δεύτερες σκέψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου όχι μόνο κρατάει αποστάσεις από την κυβέρνηση αλλά επιχειρεί να φύγει από αυτήν, παίρνοντας μαζί του όσους περισσότερους μπορεί, ώστε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Οι κινήσεις Παπανδρέου έχουν προκαλέσει διπλό πονοκέφαλο στο κυβερνητικό σχήμα. Προβληματισμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εμφανίζεται εκνευρισμένος με αυτές τις διεργασίες αποστασίας ενώ και ο πρωθυπουργός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, αφού μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να σημαίνει το τέλος της κυβέρνησης.

Σε αυτό το παρασκηνιακό παιχνίδι, φαίνεται πως ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνος του, καθώς έχει στο πλευρό του 6-7 πράσινους βουλευτές, που συμμερίζονται τις απόψεις του και εμφανίζονται έτοιμοι για την οριστική ρήξη.

Π.Τζ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom