Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ο Συμεών Κεδίκογλου απειλεί τους καθηγητές με παραπομπή στο πειθαρχικό (βίντεο)

Μετωπική σύγκρουση ΟΛΜΕ - υπουργείου Παιδείας!

Σε πειθαρχικό έλεγχο θα υποβληθούν όσοι καθηγητές επιλέξουν να απουσιάσουν αδικαιολόγητα από τα μαθήματα της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών διδασκαλίας από τις καταλήψεις, που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες τρεις ημέρες, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star.

Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ απαντά με τρίωρες στάσεις εργασίας στις
23, 24 και 25 Απριλίου, στην αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι εξεδόθη ένα προεδρικό διάταγμα, το Νοέμβριο, που λέει ότι, όσες ημέρες καταλήψεων γίνουν, αυτές θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και, αν χρειαστεί, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Παιδείας έστρεψε τα βέλη του στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη. «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από το Star:

Τρίωρες στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ με αφορμή την αναπλήρωση των ωρών λόγω καταλήψεων

Με αφορμή την απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, για αναπλήρωση των διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων στα σχολεία, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει στάσεις εργασίας 8 – 11 π.μ. και τις τρεις πρώτες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας για τις ημέρες 23, 24 και 25 Απριλίου 2014, στα σχολεία όπου οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν ορίσει αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Επίσης η ΟΛΜΕ καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες όπου απαιτείται, και καλεί τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, να οργανώσουν μαζί με τις ΕΛΜΕ και σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές, κινητοποιήσεις σε κάθε σχολείο τις ημέρες αυτές.

Η απόφαση του υπουργού Παιδείας βασίζεται στην εφαρμογή του νέου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο ισχύει από το σχολικό έτος 2013- 2014 και στο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπεται πως οι απώλειες διδακτικών ωρών, που προκύπτουν από τη διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων λόγω κατάληψης για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες, αναπληρώνονται κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα.

Σε περίπτωση που η λειτουργία σχολικής μονάδας διακόπτεται λόγω κατάληψης για περισσότερες από τρεις εργάσιμες ημέρες, το διδακτικό έτος στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα παρατείνεται για όσες ημέρες διήρκησε η κατάληψη πέραν των τριών εργάσιμων ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom