Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Από τη χούντα των Συνταγματαρχών στη χούντα των Τροϊκανών και την ειρωνεία του Παπούλια

Παπούλιας:"η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε και δεν υπάρχει χωρίς δουλειά πολλή"!

Μετά το τέλος της κατοχής ήρθε(;) η πολυπόθητη λευτεριά,μα η πατρίδα μας δεν κατάφερε ποτέ να ορθοποδήσει.
Αμέσως ξεκίνησε ο εμφύλιος,μετά τα ξερονήσια κι ο ξεριζωμός.
Αργότερα η βία,η νοθεία,το παρακράτος κι η μετανάστευση.
Στη συνέχεια η αποστασία,τα Ιουλιανά και καλλιέργεια κλίματος για τον ερχομό του Λοχία - Μεσσία!
"Αποκαταστάθηκε" η δημοκρατία μας τον Ιούλιο του 1974.....
Και φτάσαμε στον 21ο αιώνα για να 'χουμε ξανά χούντα με "δημοκρατικό" προσωπείο!


Το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών (Παπαδόπουλος,Μακαρέζος,Λαδάς και CIA) με την ευγενική  συμμετοχή και του Ταξίαρχου με το μυστρί (Παττακός) έγινε στις 21 Απριλίου 1967.

Θεωρήθηκε από τους προστάτες μας ως η καλύτερη λύση μπροστά στον "επερχόμενο από το βορά Κομμουνιστικό κίνδυνο"(!) και την ανυποληψία των Ελλήνων πολιτικών.

Εφτά χρόνια,τρεις μήνες και τρεις μέρες η Ελλάδα έζησε,υπό την σκιά του Φοίνικα που αναγεννάται εκ της τέφρας του,Στρατιωτική Δικτατορία.
Ο Αστυφύλαξ,ο Χωροφύλαξ κι οι στρατόκαυλοι της εξουσίας γνώρισαν ημέρες δόξας λαμπρές!

Στα ξερονήσια,στις φυλακές,στα κρατητήρια και στους τόπους βασανιστηρίων του ΕΑΤ-ΕΣΑ οι αγωνιστές της Δημοκρατίας υπέφεραν,έχυναν το αίμα τους και θυσίαζαν τη ζωή τους.
Οι "φιλήσυχοι" και "νομοταγείς" πολίτες περνάνε καλά,μέχρι και δάνεια τους χαρίζονται.

Το ίδιο και οι Συνταγματάρχες.Ο πρόεδρος,αντιπρόεδρος,αντιβασιλεύς κλπ βγάζει εν μια νυκτί αυτόματο διαζύγιο και παντρεύεται το αίσθημα(κάτι συμπτώσεις ε;)!Ο αδελφός Στέλιος από χωρίου εις χωρίον θεμελιώνει στάδια και γυμναστήρια και καθ' οδόν μαζεύει γόπες!Κάποιοι άλλοι έκαναν κάτι κομπίνες με κρέατα,έτσι για να μην ξεχνάμε το δαιμόνιο της φυλής μας.!

Ωσπου φτάσαμε στο 1973,Νομική-Κίνημα Ναυτικού-Πολυτεχνείο,και η σκυτάλη της Δικτατορίας αλλάζει χέρια(Ιωαννίδης,Γκιζίκης και στο βάθος CIA).Αυτοί κατάφεραν την τραγωδία και τη διχοτόμηση της Κύπρου και φυσικά κατέρρευσαν με πάταγο μέσα στα Εθνικά συντρίμμια.

Η παράδοση - παραλαβή - μετάβαση στη Δημοκρατία με πρόεδρο (Φαίδωνα Γκιζίκη) κι αρχιεπίσκοπο (Σεραφείμ,παντός καιρού) έγινε με χαρές,πανηγύρια,φανφάρες κι υποδοχές των "αυτοεξόριστων" γνωστών από τα παλιά σωτήρων μας.

Ποιος να το φαντάζονταν τότε (24 Ιουλίου 1974) τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης,με "Εθνάρχη" στο πηδάλιο,"Σοσιαλιστή" ηγέτη στην αντιπολίτευση και εντός νόμου το ΚΚΕ,ότι θα φτάναμε προϊόντος του χρόνου σε μια μεταμοντέρνα δικτατορία οικονομικού τύπου.

Επίσημα πια από το 2010 οι ξένοι προστάτες μας διοικούν τη χώρα με τα εδώ ανδρείκελά τους,εκλεγμένα βέβαια με δημοκρατικές διαδικασίες κι έναν εκλογικό νόμο έκτρωμα!

Μεσολάβησαν σαφώς τα χρόνια της ευημερίας,με το χρηματιστήριο,τα ομόλογα,τα διακοποδάνεια,τα μεγάλα  έργα,οι Ολυμπιακοί αγώνες και η κατάκτηση του Euro στο ποδόσφαιρο το 2004!Ναι,έγιναν και δύο μεγάλα έργα:η γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο και η Αττική οδός!Ισως κάποτε τελειώσει η Εγναντία οδός και σε κάποια τέρμινα και η περίφημη Ολυμπία οδός (γνωστή και ως Εθνική Αθηνών - Πατρών!!!)


Αιφνιδίως το σκηνικό άλλαξε στα τέλη του 2009,αρχές 2010!
Κάποιοι "κατάλαβαν" ότι χρωστάμε πολλά και μας έφεραν την Τρόικα του ΔΝΤ!
Τώρα πια οι σκλάβοι είναι λεύτεροι κι οι αλυσίδες τους φτιαγμένες από οπτικές ίνες και πλαστικά τσιπάκια!Φοβεροί ρυθμοί ανάπτυξης της εγκληματικότητας και της ανεργίας και κατά τα λοιπά... ύφεση! 

Ζούμε σε μια χώρα που ο Θεός την προόριζε για εξοχικό Του,μια χώρα που οι μαρίνες της είναι γεμάτες κότερα και πολυτελέστατα σκάφη,μια χώρα που στα βουνά της φυτρώνουν βιλάρες κι όμως φτάσαμε στο κατώφλι της χρεοκοπίας κάτω από τη μπότα του ΔΝΤ (ανεπίσημα είμαστε χρεοκοπημένοι από το πρώτο μνημόνιο του 2010 αλλά το 'χουμε κρυφό καμάρι!).

Και το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως φτάσαμε ως εδώ με την πολιτική καθοδήγηση ανθρώπων που αγωνίστηκαν κατά της Δικτατορίας των Απριλιανών.

Ευτυχώς που δεν ζουν πια οι Ηρωες της Αντίστασης στο χουντικό καθεστώς Αλέκος Παναγούλης,Σπύρος Μουστακλής,Αντρέας Λεντάκης κι άλλοι πολλοί.
Ποιος ξέρει τι θα έπρεπε να κάνουν μπροστά στην άθλια κατάσταση της χώρας,τη νέα μορφή δικτατορίας κι αναλογιζόμενοι τους αγώνες τους,τα βασανιστήρια που υπέστησαν,τις φυλακές και τα ξερονήσια!

Ζει και βασιλεύει όμως ο σοσιαλιστής Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μας,ο οποίος αρέσκεται να υπογράφει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (νέα μορφή διακυβέρνησης,αφού ουσιαστικά καταργήθηκε ο ρόλος των βο(υ)λευτών,των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού) και βγάζει κανένα δεκάρικο σε κάθε επέτειο!

Διαβάστε το σημερινό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας 
Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με την ευκαιρία της 21ης Απριλίου 1967

Η κατάλυση της Δημοκρατίας πριν από 47 χρόνια ήταν ένα τραυματικό εθνικό βίωμα που δεν ξεχνιέται και δεν εξωραΐζεται στην πορεία του χρόνου. Όχι μόνο επειδή η μαύρη επταετία κατέληξε στην τραγωδία της Κύπρου, αλλά επίσης επειδή η πατρίδα μας έχασε πολύτιμο χρόνο πηγαίνοντας πίσω, αντί για μπροστά.

Προκαλεί πάντα δέος ο αγώνας όσων αντιστάθηκαν στη χούντα χάνοντας άλλοι τη ζωή τους, άλλοι την ελευθερία και την υγεία τους, όλοι τους τη βολική ησυχία που προσφέρει η απάθεια και η σιωπή.

Σε μέρες όπως η σημερινή, θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε και δεν υπάρχει χωρίς δουλειά πολλή.-
=============

Μήπως ζείτε σ' άλλη χώρα κύριε Παπούλια;
Σε ποια Δημοκρατία πεθαίνουν οι άνθρωποι από την πείνα;
Σε ποια Δημοκρατία οι φόροι είναι πολλαπλάσιοι των εισοδημάτων (όσων έχουν);
Σε ποια Δημοκρατία η παιδεία,η υγεία κι όλα τα δημόσια αγαθά σπρώχνονται στους ιδιώτες;
Σε ποια Δημοκρατία καλπάζουν η ανεργία και οι αυτοκτονίες;
Σε ποια Δημοκρατία 153 βουλευτές υπογράφουν με κλειστά μάτια κι αυτιά νομοσχέδια που φτιάχνουν τεχνοκράτες για το ξεπούλημα των ανθρώπων και της κρατικής περιουσίας;
Ποιος πρόεδρος,ποια Δημοκρατίας υπογράφει χωρίς την παραμικρή ένσταση όποια πράξη νομοθετικού περιεχομένου του φέρουν;
Κι άλλα πολλά και καθημερινά που συμβαίνουν γύρω σας κύριε Παπούλια και προφανώς τα αγνοείτε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom