Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μακελειό στη Νιγηρία: 71 νεκροί και 124 τραυματίες από εκρήξεις σε σταθμό λεωφορείων

Φόβοι για δεκάδες ακόμα νεκρούς 
Μακελειό έγινε σήμερα σε σταθμό λεωφορείων έξω από την πρωτεύουσα της Νιγηρίας.
Ο επιβεβαιωμένος απολογισμός της διπλής βομβιστικής επίθεσης σε ένα σταθμό λεωφορείων πολύ κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, Αμπούτζα, νωρίτερα σήμερα κάνει λόγο για 71 νεκρούς και 124 τραυματίες μέχρι στιγμής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νιγηρίας Φρανκ Εμπά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είχε κάνει λόγο για 35 νεκρούς, ενώ μια εφημερίδα της Νιγηρίας, η Premium Times, είχε μεταδώσει ότι οι νεκροί ενδέχεται να φθάνουν ακόμη και τους 200.

«Υπάρχουν συνολικά 71 νεκροί και 124 τραυματίες,οι οποίοι δέχονται ιατρική φροντίδα σε νοσοκομεία στο εσωτερικό και εκτός της πρωτεύουσας»δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στους δημοσιογράφους.

 Πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 200 νεκρούς από την πολύ ισχυρή έκρηξη λίγο έξω από την Αμπούτζα.

Η έκρηξη έγινε σε ένα πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων σε έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες στο προάστιο Ενγιανγιάν, που οδηγεί στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Δεκάδες πτώματα κείτονταν στο χώρο του σταθμού των λεωφορείων, πολλά εξ αυτών είναι αδύνατο να αναγνωριστούν, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Premium Times της Νιγηρίας.

Πάρα πολλά λεωφορεία γεμάτα επιβάτες, ανάμεσά τους περίπου 12 κυβερνητικά οχήματα, καταστράφηκαν από την έκρηξη.

Στην περιοχή εστάλησαν άνδρες των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων,ενώ στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες είχαν αποκλείσει την περιοχή, σύμφωνα με τον Τζόζεφ Όντου, έναν κάτοικο της περιοχής, ο οποίος μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Για «δεκάδες νεκρούς» έκανε λόγο και ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας «Είναι ακριβές να πούμε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις βομβών στο σταθμό λεωφορείων Nyanya Motor Park», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάνζο Εζεκιέλ, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom