Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ολοι οι αγώνες στις 19:00 γιατί γίνεται χαμός στην ουρά της Super League! - Τα σενάρια υποβιβασμού

Είτε έτσι,είτε γιουβέτσι δύο ή τρεις ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Super League.Η μεγάλη πλάκα όμως είναι στην ταυτόχρονη έναρξη όλων των αγώνων κατόπιν απόφασης της διοργανώτριας αρχής!
Κάτι που έγινε και πέρσι και παλιότερα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.
Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν:ότι υπάρχει περίπτωση στησίματος όταν είναι γνωστά κάποια αποτελέσματα;
Κι αυτό δεν ίσχυε στις προηγούμενες 32 αγωνιστικές,που οι αγώνες ξεκίναγαν το Σάββατο το μεσημέρι και τελείωναν Δευτέρα βράδυ;
Ο σοφός λαός μας κύριοι λέει:"Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" και "Οποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται",διαλέγετε και παίρνετε!
Ζείδωρον

Μπορεί ο πρωταθλητής να είναι γνωστός εδώ και καιρό,όπως και οι 4 ομάδες των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, όμως οι 2 τελευταίες αγωνιστικές έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον στην ουρά όπου 7 ομάδες εμπλέκονται σε πολλαπλά σενάρια υποβιβασμού.


Οι μεγάλες και μάλλον απρόσμενες νίκες,την προηγούμενη Κυριακή,των Απόλλωνα και Πλατανιά, κόντρα σε Πανθρακικό και Ξάνθη αντίστοιχα, έμπλεξαν εκ νέου ομάδες που ένοιωθαν... σωσμένες.

Εκτός από την Skoda Ξάνθη,που αυτοκτόνησε, έμπλεξαν και πάλι η Καλλονή και ο ΠΑΣ Γιάννινα, αφού ο πήχης της σωτηρίας έχει ανέβει στους 39 βαθμούς.

Η Βέροια, μπορεί νa έχει 32 μόλις βαθμούς, όμως είναι η ομάδα με το ποιο εύκολο πρόγραμμα, αφού στις δύο αγωνιστικές που απομένουν υποδέχεται τον Πανιώνιο και τον Αστέρα Τρίπολης, παιχνίδια που μπορεί να... καθαρίσει και να φτάσει τους 38 βαθμούς.

Αντίθετα, ο Απόλλωνας μπορεί να φιλοξενεί τον Εργοτέλη σήμερα, όμως παίζει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική. Έτσι, αν δεν πάρει το «τρίποντο» κόντρα στους Κρητικούς, είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να ελπίζει, ενώ και οι 36 βαθμοί δεν του εξασφαλίζουν την παραμονή.

Ο Πλατανιάς έχει 34 βαθμούς προχτές πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της σεζόν. Όχι μόνο γιατί πέρασε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά και γιατί έμπλεξε κι άλλες ομάδες στα σενάρια, με πρώτη και καλύτερη την Ξάνθη,επί της οποίας και επικράτησε στα Πηγάδια με 3-2! Ο σύλλογος από τα Χανιά, φιλοξενεί Παναιτωλικό και κλείνει στην Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, οπότε έχει ξεκάθαρα την τύχη στα χέρια του, αφού δεν αποκλείεται να ολοκληρώσει την σεζόν με 40 βαθμούς!

Αντίθετα η Ξάνθη έχει πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα. Σήμερα πάει στο Ηράκλειο, όπου θα φιλοξενηθεί στο «Γεντί Κουλέ» από τον ΟΦΗ, ενώ στην συνέχεια υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Και τα δύο παιχνίδια είναι... επικίνδυνα, με τους Ακρίτες να θέλουν τουλάχιστον μία νίκη σε αυτά.

Τέλος, σε μπελάδες μπήκαν και πάλι Καλλονή και ΠΑΣ Γιάννινα, που ένοιωθαν μεν μία ασφάλεια, όμως αποδείχτηκε πως ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους. Η ομάδα της Μυτιλήνης έχει 36 βαθμούς, αλλά πρόγραμμα βατό, αφού υποδέχεται τον Πανθρακικό και στην συνέχεια πάει στην Κρήτη να παίξει με τον Εργοτέλη. Αντίθετα, ο ΠΑΣ μπορεί να έχει 37 βαθμούς, όμως υποδέχεται τον Ολυμπιακό και κλείνει την σεζόν στο «Κλ. Βικελίδης» κόντρα στον Άρη.

Ο Πανιώνιος με τους 38 βαθμούς λογικά δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα,μετά τη Βέροια που αγωνίζεται σήμερα παίζει στην έδρα του με τον Πλατανιά.

Ουσιαστικά 6 αγώνες σε κάθε μία από τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι αυτοί που κρίνουν οριστικά το ποιος θα κάνει παρέα στον Αρη και ποιος θα παίξει μπαράζ με τον τρίτο της Football League.

33η αγωνιστική

Απόλλων-Εργοτέλης

Βέροια-Πανιώνιος

Πλατανιάς-Παναιτωλικός

ΟΦΗ-Ξάνθη

Καλλονή-Πανθρακικός

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός

34η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Απόλλων

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης

Πανιώνιος-Πλατανιάς

Ξάνθη-Παναθηναϊκός

Εργοτέλης-Καλλονή

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom