Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Προκλητικός Μητσοτάκης στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Έκανε τον πλασιέ της εμπορευματοποίησης της Υγείας και των «χορηγών»!


Προκλητικός, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους και υπέρμαχος της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Υγείας, με οδηγό την πολιτική του «κόστους-οφέλους» που ασπάζονται όλα τα κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της επίσκεψής του σήμερα το πρωί, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Στήνοντας άλλη μία φιέστα - λιβανιστήρι στους επιχειρηματίες «φιλάνθρωπους» και επιβεβαιώνοντας ότι τέτοιου είδους …ευεργεσίες αξιοποιούνται για να ανοίξουν το δρόμο για την επέκταση της εμπορευματοποίησης της υγείας (πέρα από την προσπάθεια να διαφημίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι τις «κοινωνικές ευαισθησίες» τους), ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε πως το συγκεκριμένο νοσοκομείο αποτελεί «υπόδειγμα» για τη «συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». 

Πρόσθεσε, δε, ότι «η χώρα χρειάζεται και σήμερα ευεργεσίες που θα συνδράμουν τους δημόσιους πόρους», φέρνοντας ως άλλο ένα παράδειγμα της «ιδιωτικής χορηγίας» το παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, του οποίου η κατασκευή έχει περάσει από σαράντα κύματα και τώρα λέγεται πως «θα είναι έτοιμο το 2027 καλώς εχόντων των πραγμάτων» όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την «αναμόρφωση» του ΕΣΥ βασίζεται στις ράγες της εμπορευματοποίησης, καθώς «πέρα από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι ιδιωτικές χορηγίες».

Προσπερνώντας τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξαιτίας της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης να μην προσλαμβάνει μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές, με αποτέλεσμα οι δημόσιες δομές να υπολειτουργούν, προκλητικά ισχυρίστηκε πως «κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε οι σύγχρονες υποδομές να πλαισιώνονται από το προσωπικό που χρειάζεται».

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom