Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Τυφώνας Μίλτον: Ανεμοστρόβιλοι, τεράστια κύματα και νεκροί - Βυθισμένες στο σκοτάδι ολόκληρες κομητείες (φωτο & βίντεο)


Αποδυναμωμένος αλλά με απίστευτη σφοδρότητα χτυπά την παράκτιες περιοχές της Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον, ο οποίος έπεσε στην κατηγορία 3 αλλά εξακολουθεί να προελαύνει στην περιοχή με ταχύτητα ανέμων που φτάνουν τα 195 χλμ / ώρα.

Ισχυρές και συνεχόμενες καταιγίδες πλήττουν από τις 8:30 το βράδυ της Τετάρτης (9.10.2024) (3:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) την περιοχή της Φλόριντα, ενώ ήδη έχουν παρατηρηθεί οι πρώτες πλημμύρες από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον.

 
LIVE εικόνα από τον τυφώνα



Πλημμύρες στην περιοχή Βένις



Ρεπόρτερ κινδύνευσαν όταν ανατινάχτηκαν μετασχηματιστές



Πλημμύρες και μικρά αεροσκάφη φτερό στον άνεμο



Νέες εικόνες από το πέρασμα του Μίλτον από το St Petersburg και την Sarasota

Ο υπολοχαγός Νταν κοιμάται...

Ο TikToker, ο επονομαζόμενος και υπολοχαγός Νταν, ο οποίος αρνείται να εγκαταλείψει την πόλη του παρά το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον αυτή την ώρα κοιμάται όπως ενημερώνουν οι εκατομμύρια ακόλουθοί του.



Κι άλλες εικόνες από το πέρασμα του Μίλτον



Δείτε την στιγμή που ο τυφώνας Μίλτον ξηλώνει την σκεπή σταδίου



Ελληνίδα κάτοικος της Φλόριντα – «Αρκετοί ομογενείς παρέμειναν στα σπίτια τους»

Καταστροφικές πλημμύρες έχουν καταγραφεί νότια της περιοχής της Τάμπα, όπου τα ρεύματα του νερού κατευθύνονται προς τις κατοικημένες περιοχές, είπε στον ΣΚΑΪ, Ελληνίδα κάτοικος της πληγείσας περιοχής.

Νωρίτερα, όπως ανέφερε, κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της Φλόριντα.

Η ίδια εκτίμησε πως βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς όπως και στον προηγούμενο τυφώνα έτσι και τώρα πλημμύρες καταγράφονται μετά το πέρασμά τους.

Τέλος, σημείωσε πως αρκετοί ομογενείς έχουν μείνει πίσω.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εξασθένησε κι άλλο ο τυφώνας

Ο Μίλτον υποβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο και πλέον θεωρείται κυκλώνας κατηγορίας 1 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Ο Μίλτον βρίσκεται περίπου 105 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά του Κέιπ Κανάβεραλ στη Φλόριντα, συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα που φτάνει τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο τυφώνας έφτασε στη Φλόριντα των ΗΠΑ χθες, Τετάρτη, το βράδυ ως κατηγορίας 3, με ανέμους που έφταναν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα.

Κάμερα ασφαλείας δείχνει την ένταση των ανέμων



LOAD MORE

 Add 24liveblog to your site

Στην κομητεία Σεντ Λούις έχουν καταγραφεί οι πρώτοι θάνατοι, καθώς 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή από τον φονικό τυφώνα. 

Live εικόνα από την περιοχή

Χωρίς ρεύμα ολόκληρες κομητείες

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά είναι πλέον χωρίς ρεύμα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα PowerOutages το ρεύμα έχει κοπεί εντελώς σε όλη τη κομητεία Hardee, ενώ εκατοντάδες παραμένουν χωρίς ρεύμα στις κομητείες Sarasota, Manatee και Pinella.

Κάτοικοι αναφέρουν πως σε κάποιες παραλιακές περιοχές ανεμοστρόβιλοι έχουν «εξαφανίσει» τη θάλασσα, ενώ την ίδια ώρα διπλανές περιοχές βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστια κύματα.

Αποδυναμώθηκε αλλά εξακολουθεί να είναι φονικός

Ο Μίλτον άρχισε να πλήττει τη Φλόριντα περίπου στις 20:30 (τοπική ώρα) 03:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, εξασθενημένος στην Κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, με ταχύτητα ανέμων 195 χλμ / ώρα, κοντά στη νήσο Σιέστα Κι, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).

Στις 23:00 (τοπική ώρα) 06:00 ώρα Ελλάδας η ταχύτητα των ανέμων είχε μειωθεί στα 165 χλμ / ώρα υποβιβάζοντας τον Μίλτον στην Κατηγορία 2, ενώ εξακολουθεί να θεωρείται ακραία επικίνδυνος.

Το μάτι του κυκλώνα βρίσκονταν σε απόσταση 120 χλμ νοτιοδυτικά του Ορλάντο, στο κέντρο της Φλόριντα.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom