Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για την σημερινή απεργία των Υγειονομικών


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΤΙΣ 17-10-2024

Σε ολόκληρο τον πλανήτη οι άνθρωποι το πρώτο που ρωτούν και το πρώτο που εύχονται έχει σχέση με την υγεία.

Αυτό από μόνο του αρκεί για να κατανοήσει κάποιος ότι η υγεία αποτελεί το κορυφαίο ζήτημα.


Πέμπτη 17-10-2024 απεργούν αυτοί που δουλειά τους και αποστολή τους είναι να βοηθούν και να δίνουν λύσεις σε αυτό το αγαθό.


Γιατί όμως απεργούν; Τι είναι εκείνο που τους υποχρεώνει να καταφύγουν και να επιλέξουν μια από τις ακραίες μορφές διαμαρτυρίας, αντίδρασης και διεκδίκησης και τι ακριβώς ζητούν και απαιτούν;


Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου δηλώνει και διαδηλώνει ότι συνυπογράφει το απεργιακό πλαίσιο και τα αιτήματα των υγειονομικών στην πόλη μας.


Πλαίσιο που -πέρα από τις δίκαιες επαγγελματικά και βιοποριστικά διεκδικήσεις τους-  αναδεικνύει σαν θέμα πρώτης γραμμής την καθολική απαίτηση  για:  αποκλειστικά δημόσια και με μηδενική συμμετοχή του πάσχοντος σε όλες τις βαθμίδες, δομές, σκευάσματα και υλικά που απαιτούνται, τόσο για να γίνει καλά όσο και για να έχει έναν αξιοπρεπή θάνατο.


Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου δεν ισχυρίζεται ότι Πρωθυπουργός, Υπουργοί, κλπ., χαίρονται όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι και δεν τους κατηγορεί γι’ αυτό.


Τους καταγγέλλει όμως για την νεοφιλελεύθερη εξαλλοσύνη τους, την απόλυτη εμπορευματοποίηση και την παράδοση του άρρωστου και ανήμπορου στους ιδιώτες κερδοσκόπους του ανθρώπινου πόνου και ανάγκης.


Τα ράντζα στους διαδρόμους, τα μηχανήματα που δεν λειτουργούν, οι γιατροί που δεν φτάνουν, οι νοσηλευτές που δεν επαρκούν, οι ΜΕΘ που δεν λειτουργούν, τα υλικά που δεν υπάρχουν, κ.α., δεν είναι φυσικά φαινόμενα ούτε θέλημα θεού.


Είναι απόλυτα συνυφασμένα και στην υγεία με την εφαρμοζόμενη ανθρωποκτόνα πολιτική.  

  

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom