Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Με συμβολική κατάληψη και συγκέντρωση στο υπ. «εμπορίου Υγείας» διατρανώθηκαν τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών (φωτο & βίντεο)


Δωρεάν υγεία για όλο τον λαό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς, μονιμοποίηση συμβασιούχων.Αυτά τα δίκαια αιτήματα των απεργών υγειονομικών διατρανώθηκαν έξω από το υπουργείο εμπορίου Υγείας.

Από το πρωί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίων Νοσοκομείων προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου, το οποίο «στόλισαν» με το γιγαντοπανό της Ομοσπονδίας.

Επεσήμαναν ότι η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εύρεση λύσεων που καίνε γιατί αφορούν την υγεία των ασθενών και την επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια των γιατρών. Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υγειονομικοί 15 χρόνια με παγωμένους μισθούς, ελαστικές σχέσεις εργασίας και απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, ατελείωτες εφημερίες που όλο και χειροτερεύουν. Οι ασθενείς 15 χρόνια με ράντζα, με ατελείωτες λίστες αναμονής, ασταμάτητες πληρωμές.

Οι απεργοί υγειονομικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 24 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας από τον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων ΨΝΑ και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη.

«Δώστε λεφτά για την υγεία, κάτω τα χέρια απ τα νοσοκομεία»«Τα νοσοκομεία ανήκουν στον λαό και όχι στο κεφάλαιο και τον υπουργό»«Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις» τα συνθήματα που φώναζαν οι απεργοί.

Η Δήμητρα Σταματέλου, εκ μέρους της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ αναφέρθηκε στη συμβολική κατάληψη του υπουργείου Υγείας από τα ξημερώματα. Στάθηκε στο μεγάλο ποσοστό συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών στην απεργία  σημειώνοντας ότι σε κάποιες κλινικές είναι καθολική η συμμετοχή σε νοσοκομεία όλης της χώρας. Διαμήνυσε ότι ο αγώνας για  δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί «μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας».

Ο Θωμάς Δημουλάς, πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί εξέφρασε την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο χώρο της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης. Διαμήνυσε ότι ο νόμος για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης θα μείνει στα χαρτιά και τόνισε ότι η ψυχική υγεία και η απεξάρτηση δεν είναι εμπόρευμα. Κάλεσε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 24 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του Συνδικάτου και των χιλιάδων εργαζομένων που εκπροσωπεί, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία τα αντιμετωπίζουν καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι, πολύ περισσότερο δε όταν αφορά εργατικά «ατυχήματα» κι επαγγελματικές ασθένειες. Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν να αλλάξει αυτή η κατάσταση στην υγεία και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη.

Μιλώντας στους απεργούς ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ τόνισε ότι ο υπουργός Υγείας «ενώ έχει κλείσει επί θητείας του 8 νοσοκομεία, έρχεται προκλητικά κάθε τρεις και λίγο και προσβάλλει το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, αν δεν το καπηλεύεται. Γιατί συνεχίζει να καπηλεύεται το έργο μας, αυτό που με θυσία, με αγώνες έχουμε κατακτήσει για να σώζουμε τις ζωές χιλιάδων ασθενών και να βγαίνει να μοστράρεται σε κάθε στασίδι και σε κάθε κανάλι».

«Γιατί την ίδια ώρα που το ΕΣΥ στενάζει, έχει προβλήματα, οι μισθοί μας είναι λεηλατημένοι, ο κύριος αυτός αρνείται να δώσει απαντήσεις γιατί λέει το ταβάνι των δημοσιονομικών της χώρας δεν αντέχει» επεσήμανε ο Γ. Σιδέρης.

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης τα Σωματεία εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, Φοιτητικοί Σύλλογοι Σχολών Υγείας, αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ εξέφρασαν με την παρουσία τους ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

Το υπουργείο κατά την διάρκεια της κινητοποίησης επισκέφτηκε και ο «πολλά βαρύς» και τίποτας υπουργός εμπορίου της Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Εκεί λοιπόν για ακόμα μια φορά αλύχτησε παίζοντας σε επαναλαμβανόμενη λούπα το ότι οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι χιλιάδων γιατρών είναι μια «μειοψηφία που δεν εκφράζει κανέναν», ενώ την ίδια στιγμή ρωτούσε συνεχώς «πόσα λεφτά θέλετε». 

Ενώ, λοιπόν, συνεχώς οι συνδικαλιστές του απαντούσαν «όσα έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας», αυτός «ποιούσε την νήσσαν» και δεν έλεγε τίποτα. Βέβαια και να απαντούσε, αυτό που θα έλεγε θα ήταν «δεν το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές αντοχές της χώρας» και πως «υπάρχουν οροφές δαπανών». Αυτά που λένε δηλαδή όλα τα κόμματα του συστήματος όταν αφορά ανάγκες του λαού.

Αυτό που επαναλαμβάνει συνεχώς η κυβέρνηση και οι υπουργοί της, που χωρίς να έχουν καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό δαπανούν πολλά δισ. ευρώ για τα θανάσιμα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ εμπλέκοντας τη χώρα συνεχώς πιο βαθιά στο ιμπεριαλιστικό μακελειό, μετατρέποντας τον ελληνικό λαό σε στόχο πιθανών αντιποίνων. 











https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom