Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Κομοτηνή: Ζωύφια στο φαγητό και μαθήματα σε αίθουσα που λείπουν σοβάδες - Καταγγελία για την άθλια κατάσταση στα σχολεία


Την εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία της Κομοτηνής, όπου τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές, λόγω της υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι περισσότερα και πιο φανερά από ποτέ, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΤΟ Ροδόπης της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της σημειώνει:

«Στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, για ακόμη μια φορά βρέθηκε ζωύφιο στο φαγητό που παρέχεται στους μαθητές. Με την ίδια κατάσταση είχαν έρθει αντιμέτωποι οι μαθητές αυτού του σχολείου και περίπου ένα μήνα πριν. 

Και μιλάμε για ένα σχολείο, στο οποίο δεν έχει εξασφαλιστεί καν η δωρεάν συμμετοχή των παιδιών σε όλα τα μαθήματα, καθώς οι μαθητές καλούνται να αγοράζουν οι ίδιοι αρκετά βιβλία, που είναι απαραίτητα για την παρακολούθηση ορισμένων μαθημάτων (κόστους 50€ περίπου), ενώ λίγες μέρες πιο πριν με βάση τις εντολές της διεύθυνσης οι μαθητές και οι οικογένειές τους καλέστηκαν να φέρουν από 2€ για φωτοτυπίες που αφορούσαν μαθήματα!


Την ίδια στιγμή, λίγα μόλις μέτρα πιο πέρα, στο 2ο ΓΕΛ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς μαθητές κάνουν μάθημα σε αίθουσα όπου λείπει μέρος από το ταβάνι. Η μόνη, δε, διορθωτική κίνηση που έχει λάβει χώρα είναι η έκκληση των καθηγητών να μετακινούνται πιο μπροστά τα θρανία των μαθητών, καθώς πέφτουν σοβάδες! 

Παράλληλα, στο 2ο ΕΠΑΛ, στάλθηκε email στους μαθητές, το οποίο τους καλούσε να φέρουν από ένα πακέτο κόλλες Α4, λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης του σχολείου.

Οι μαθητές της Κομοτηνής μέσα απ' τις αγωνιστικές αποφάσεις των μαθητικών τους συμβουλίων και την κινητοποίησή τους μαζί με τους φορείς γονέων και εκπαιδευτικών μπορούν να επιβάλουν την κάλυψη των αναγκών τους. 

Καμία θετική εξέλιξη δεν πρόκειται να προκύψει απ' την αναμονή για μέτρα στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους από το Δήμο την Περιφέρεια και την κυβέρνηση.

Αγωνιστικούς σταθμούς πρέπει να αποτελέσουν η 23η Οκτωβρίου, ημέρα απεργίας των δασκάλων και στάσης εργασίας των καθηγητών αλλά και η 4η του Νοέμβρη ημέρα πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης μαθητών και φοιτητών!

Απαιτούμε: 

• Άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στα σχολεία που κρίνεται αναγκαίο για να μην κινδυνεύει η υγεία των μαθητών. Μέχρι να γίνουν αυτές οι μαθητές να μετακινηθούν προσωρινά σε άλλες αίθουσες διδασκαλίας.

• Έξω οι εργολάβοι απ' τις παροχές που αφορούν τους μαθητές (φαγητό μετακινήσεις κλπ). Να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό με δικαιώματα, στην ευθύνη του κράτους. Άμεση βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του φαγητού για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

• Ούτε ένα ευρώ απ' τις τσέπες των μαθητών και των οικογενειών τους για αναλώσιμα και υλικά που αφορούν τη διεξαγωγή των μαθημάτων! Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των μαθητών.   

• Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς».

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom