Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Θεσ/κη: Ένταση στο ΑΠΘ - Αστυνομική επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του πρύτανη (φωτο & βίντεο)


Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης 10/10 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων εντός του κτιρίου της παλιάς Φιλοσοφικής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα typosthes.gr,  είχε προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, για τις συνθήκες στις φοιτητικές εστίες μετά την πτώση ασανσέρ τις προηγούμενες ημέρες.

Ομάδα φοιτητών, μετά τη διαμαρτυρία κινήθηκε προς την παλιά Φιλοσοφική όπου βρισκόταν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας.

Ο ίδιος ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές καθώς αδυνατούσε να αποχωρήσει από το σημείο, χωρίς να υπάρξουν σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, απειλές από την πλευρά των φοιτητών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα.

Ακολούθησε επέμβαση δυνάμεων ΟΠΚΕ και από διμοιρίες των ΜΑΤ εντός του κτιρίου της παλιάς Φιλοσοφικής, με μάχες σώμα με σώμα με τους συγκεντρωμένους φοιτητές οι οποίοι απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Η ιστοσελίδα thestival.gr, πάντως, αναφέρει ότι ομάδα ατόμων πλησίασε τον πρύτανη και τον εμπόδισε να φύγει από την αίθουσα. Ενημερώθηκε η Αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει και 5 συλλήψεις. Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στη συνέχει εξήλθαν των χώρων του ΑΠΘ με αρκετούς φοιτητές να παραμένουν στο σημείο.

Δείτε και το βίντεο του TyposThes από το σημείο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom