Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

«Κιβωτός του Κόσμου»: Την ενοχή του πατέρα Αντώνιου προτείνει η εισαγγελέας (βίντεο)


Την ενοχή του πατέρα Αντώνιου για ορισμένες από τις αξιόποινες πράξεις που τον οδήγησαν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για την υπόθεση της σωματικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων φιλοξενούμενων στην «Κιβωτό του Κόσμου» και την απαλλαγή του από άλλα παρόμοια αδικήματα, που επίσης του αποδίδονται με βάση το κατηγορητήριο που τον εμφανίζει ως ηθικό αυτουργό, έχει προτείνει μέχρι τώρα η εισαγγελέας της έδρας.

Η εισαγγελέας έχει ανοίξει τους φακέλους για τις καταγγελίες ανηλίκων που αφορούν στις δομές της «Κιβωτού» σε Βόλο και Χίο. Αξιολογεί μία προς μία τις κατηγορίες με βάση τα πραγματικά περιστατικά και τα στοιχεία που εισφέρθηκαν στην ενδελεχή αποδεικτική διαδικασία.

Στη συνέχεια διατυπώνει την εισήγησή της προς τους δικαστές οι οποίοι σε λίγο καιρό θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους.

Η εισήγηση

Με βάση όσα προέκυψαν από το πρώτο μέρος της αγόρευσης της Εισαγγελέως, που συνεχίζεται, προτείνεται:

– Η κατά περίπτωση ενοχή του πατρός Αντωνίου για πλημμεληματικές πράξεις που αφορούν σε σωματικές βλάβες ανηλίκων φιλοξενούμενων στη δομή

– Η κατά περίπτωση ενοχή για τέσσερις πρώην εργαζόμενους στην «Κιβωτό»

– Την απαλλαγή των κατηγορουμένων για σειρά άλλων καταγγελιών για τις οποίες η εισαγγελέας δεν πείστηκε ότι τελέστηκαν

Με την έναρξη της αγόρευσής της, η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των παιδιών ενώ, αναφερόμενη στον πατέρα Αντώνιο είπε πως με βάση τις καταθέσεις μαρτύρων φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στη δομή και σύμφωνα με τους ίδιους, ο λόγος του ήταν εντολή.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την πρόταση της εισαγγελέως η οποία με βάση το σύνολο των στοιχείων θα εισηγηθεί και για τις υπόλοιπες αξιόποινες πράξεις που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο διατυπώνοντας στο κλείσιμο της αγόρευσής της τη συνολική τη θέση και για τους οκτώ κατηγορούμενους.

Η εισαγγελέας πρότεινε να κριθούν 5 ακόμη άτομα, εργαζόμενοι στις δομές της Κιβωτού που σχετίζονται με τα περιστατικά ενώ για 2 εκ των 8 κατηγορουμένων ζήτησε την πλήρη απαλλαγή τους από όλα τα αδικήματα που αντιμετώπιζαν.

Επιπλεόν, λόγω αμφιβολιών ζήτησε να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες εργαζόμενοι σε δομές της Καλαμάτας της Αθήνας κι των Ιωαννίνων.

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεiς των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης και η απόφαση αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom