Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Η Εμπορική Συνδικαλιστική Άποψη για τις εκλογές της ΟΕΣΒΔΕΝ: Για μια πρόκληση που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη


Το σημερινό Δελτίο Τύπου του μονοπαραταξιακού Προεδρείου της ΟΕΣΒΔΕΝ μας ξυπνά μνήμες από εποχές όπου ο Γκαιμπελισμός ανθούσε.

Λίγες ώρες μόνο μετά τη Γεν. Συνέλευση η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» αποδεικνύει ότι το μόνο που δεν την ενδιαφέρει είναι η Ομοσπονδία μας.

Άλλους σκοπούς υπηρετεί και άλλες επιδιώξεις έχουν οι αντιπρόσωποί της.

Γι’ αυτό επιλέγει με το καλημέρα να δυναμιτίσει το κλίμα, να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να πει τόσα ψέματα σε τόσες λίγες γραμμές.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» σκόπιμα αποκρύπτει ότι:

  • Στη Γ.Σ. αρνήθηκε την πρότασή μας για αντιπροσωπευτικό κλειστό ψηφοδέλτιο με 2 αντιπροσώπους από κάθε πόλη-μέλος της ΟΕΣΒΔΕΝ, γιατί ήθελε καταγραφή δυνάμεων και παραταξιακή πλειοψηφία.

  • Μετά από αυτή της την άρνηση, συγκροτήθηκε συνδυασμός συνειδητά μειοψηφίας, η «Εμπορική Συνδικαλιστική Άποψη» όπου χωρίς καμία βλέψη για καρέκλες και αξιώματα κατέβασε 5 μόνο υποψηφίους για το 11μελές συμβούλιο, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν επιθυμεί να ηγεμονεύσει. Εκλέχθηκαν και οι 5.

  • Μεθόδευσε την μη συμμετοχή του συνδυασμού μας στο πρώτο ΔΣ για τη συγκρότηση σε σώμα ασκώντας βέτο: Μόνο στα Γιάννενα, Μόνο Τετάρτη.

  • Αρνήθηκε κάθε άλλη αντιπρόταση και εναλλακτική για καθολική παρουσία.

  • Καλεί 3ο συνεχόμενο Δ.Σ. μόνο στα Ιωάννινα γιατί η πρώην Γεν. Γραμματέας και σημερινή Αντιπρόεδρος κ. Αθηνά Σπύρου σε καμιά άλλη πόλη της ΟΕΣΒΔΕΝ δεν βολεύεται να είναι.

  • Τα μέλη- στελέχη της «καθαρής, ενιαίας και με κοινές θέσεις πανελλαδικά αγωνιστικής παράταξης» στο Αγρίνιο έχουν αρνηθεί αντίστοιχες προτάσεις μας για συμμετοχή σε αντιπροσωπευτικό-αναλογικό Προεδρείο στο Σύλλογο ουκ ολίγες φορές.

  • Ο εκπρόσωπος του συνδυασμού μας που παρευρέθηκε στο Δ.Σ. την μόνη μέρα και ώρα και στην μόνη πόλη που οι αντιπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» μπορούσαν, ξεκαθάρισε αναλυτικά και τους λόγους απουσίας των υπολοίπων και τους λόγους άρνησης της πρότασής τους.

Επίσης με απόλυτη σκοπιμότητα αποκρύπτει ότι:

  • Παρόλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη, εμείς τους ψηφίσαμε.

Τέλος ψευδώς και εντελώς παραπλανητικά αναφέρει ότι υπερψηφίστηκε διοικητικός απολογισμός από τη Γεν. Συνέλευση. Ουδέποτε δόθηκε διοικητικός απολογισμός ή προγραμματισμός στους αντιπροσώπους και ουδέποτε μπήκε σε διαδικασία ψηφοφορίας ένα κείμενο που ανάγνωσε ο πρόεδρος της ΟΕΣΒΔΕΝ.

Δεν ήταν και δεν είναι στην πρόθεσή μας ούτε στο σχεδιασμό μας να απαριθμήσουμε τα λάθη, τις αβλεψίες και την εγκληματική αμέλεια της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» όλα αυτά τα χρόνια, που ενώ είχε την καταστατική δυνατότητα να το αποτρέψει παντελώς αδιαφόρησε, δίνοντας άπλετο χώρο σε κυβερνητικούς συνδικαλιστές και κομματικούς μηχανισμούς να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη της ΟΕΣΒΔΕΝ.

Ωστόσο από τη μεριά μας επισημαίνουμε ότι δε θα χαριστούμε σε κανέναν επίδοξο νεκροθάφτη της ΟΕΣΒΔΕΝ, ούτε θα καλουπώσουμε τα λόγια μας για όσους κοντόφθαλμα επιλέγουν να υπηρετήσουν μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες έναντι των συναδέλφων τους.

Είναι πραγματικά κρίμα…

Υ.Γ: Έχουμε πολλά ακόμα να πούμε αν ξαναπροκληθούμε. Καθόλου δεν το επιθυμούμε.

«Εμπορική Συνδικαλιστική Άποψη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom