Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Καμένα Βούρλα - Δολοφονία 84χρονης: «Έχω πάθει εγκεφαλικό, αφήστε με» ισχυρίζεται η 50χρονη


Οι αστυνομικοί την πιέζουν να τους δώσει τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε τη μέρα που επισκέφθηκε την ηλικιωμένη στο σπίτι και εκείνη ισχυρίζεται ότι δεν τα βρίσκει.

«Έχω προβλήματα υγείας, έχω πάθει εγκεφαλικό, αφήστε με». Αυτές τις φράσεις επαναλάμβανε συνεχώς ενώπιον των αστυνομικών χθες Τρίτη (22/10) η 50χρονη γυναίκα από την Αλβανία που συνελήφθη για τη δολοφονία της ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, στις πιεστικές ερωτήσεις των αστυνομικών για το τι συνέβη την ημέρα που έγινε το έγκλημα η συλληφθείσα επέμεινε να απαντά ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό.

«Μπήκα εκείνη την ημέρα στο σπίτι της αλλά δεν έκανα τίποτα. Έκατσα λίγο εκεί και έφυγα. Δεν έχω καμία σχέση. Έχω προβλήματα υγείας αφήστε με» υποστήριξε, ενώ στην ερώτηση των αστυνομικών πού βρίσκονται τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε εκείνη την ημέρα η γυναίκα φέρεται να απάντησε ότι «κάπου εδώ είναι. Δεν τα βρίσκω τώρα, ίσως μου τα έκλεψαν. Δεν είμαι καλά, αφήστε με. Δική σας δουλειά είναι να τα βρείτε».

Τα «στοιχεία» που την «καίνε»

Από τη μεριά τους πάντως οι ερευνητές που χειρίζονται την υπόθεση εμφανίζονται πεπεισμένοι πως πίσω από τη δολοφονία κρύβεται η 50χρονη. Τα στοιχεία που διαθέτουν είναι πολλά και καταλυτικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν εξασφαλίσει οπτικό υλικό στο οποίο αποτυπώνεται η 50χρονη να μπαίνει στο σπίτι της 84χρονης την ημέρα της δολοφονίας και να εξέρχεται από αυτό περίπου δύο ώρες αργότερα. Η ίδια, όταν ρωτήθηκε σχετικά, παραδέχθηκε ότι επισκέφθηκε το σπίτι δίνοντας όμως διαφορετικές ώρες από αυτές που αποτυπώνονται στο υλικό.

Ακόμη ένα στοιχείο που προβληματίζει είναι ότι ο άνδρας της γυναίκας που εξετάζεται, φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι μία ημέρα μετά τη δολοφονία η γυναίκα του έπαθε εγκεφαλικό. Κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να σκέφτονται ότι ίσως δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση από το έγκλημα.

Επιπλέον, ακόμη ένα στοιχείο που πρόκειται να ρίξει φως στην ταυτότητα του δράστη είναι τα παπούτσια που φορούσε εκείνη την ημέρα καθώς οι αστυνομικοί εντόπισαν στον χώρο ίχνη από πατημασιές με αίματα. Όταν όμως ζήτησαν από την προσαχθείσα να τους παραδώσει τα παπούτσια που φορούσε την ημέρα που επισκέφθηκε την ηλικιωμένη, εκείνη, όπως προαναφέρθηκε, απάντησε ότι δεν τα βρίσκει.

Το χρονικό

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν στις 12 Οκτωβρίου από τον ξάδερφο της ηλικιωμένης καθώς εκείνη δεν είχε δώσει σημεία ζωής για παραπάνω από ένα 24ωρο. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, διαπίστωσαν ότι εσωτερικά είχε τοποθετηθεί κλειδί στην κλειδαριά, αλλά η πόρτα δεν ήταν ασφαλισμένη, ενώ δεν υπήρχαν και ίχνη παραβίασης.

Σε κοντινή απόσταση από την πόρτα βρέθηκε πεσμένη η 84χρονη και κοντά της υπήρχαν κηλίδες αίματος, αλλά και αποτυπώματα από παπούτσια. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχαν ίχνη πάλης.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στο σπίτι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, καθώς και ο Ιατροδικαστής Λαμίας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 84χρονη έφερε ένα τραύμα στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom