Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Βρέθηκε κρύπτη με 7.450 ευρώ σε σπίτι επίορκου εφοριακού στην Κέρκυρα - Σήμερα η απολογία τους


Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα Τρίτη (15.10.2024) οι τέσσερις επίορκοι εφοριακοί και ένας λογιστής της Κέρκυρας, που συνελήφθησαν με την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση εκβιασμών στην εφορία του νησιού.

Εγκέφαλος του κυκλώματος θεωρείται ο υποδιευθυντής της εφορίας της Κέρκυρας, ο οποίος μαζί με τους άλλους 3 εφοριακούς και τον λογιστή εκβίαζαν και κατάφερναν να αποσπάσουν παχυλά ποσά από επιχειρηματίες του νησιού.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως έχουν κληθεί για κατάθεση τουλάχιστον ακόμα ένα λογιστής, επιπλέον υπάλληλοι της εφορίας αλλά και επαγγελματίες.

Σύμφωνα με όσα γίνουν γνωστά και από τους διαλόγους που έχουν διαρρεύσει όλα περνούσαν από τα χέρια του υποδιευθυντή, ο οποίος κανόνιζε ποιους επιχειρηματίες θα εκβίαζαν, πόσα χρήματα θα ζητούσαν και πώς θα γινόταν η μοιρασιά.

Οι διάλογοι μεταξύ των κατηγορουμένων στην Κέρκυρα ήταν κυνικοί, ενώ κατά το ίδιο δημοσίευμα μέσα στο σπίτι ελεγκτή εφοριακού βρέθηκε ειδική κρύπτη που μέσα έκρυβε 7.450 ευρώ. 

Χθες Δευτέρα δόθηκε εντολή παύσης των εμπλεκομένων εφοριακών από τα καθήκοντα τους και ξεκίνησε η διαδικασία προκειμένου να τεθούν σε δυνητική αργία.

Σημειώνεται πως από τον Μάιο έχουν αποκαλυφθεί τουλάχιστον 10 περιπτώσεις εκβιασμών από τον Μάιο.

Ένας ακόμη εφοριακός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και τρεις πολίτες για δωροδοκία υπαλλήλου.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom