Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Άγιοι Ανάργυροι: Στο χειρουργείο 15χρονη που της έπεσε σοβάς στο κεφάλι - «Το παιδί μου, βοηθήστε με» (φωτο)


Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε η 15χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από πτώση σοβά στους Αγίους Αναργύρους.

Η ανήλικη περίμενε το λεωφορείο επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 8 στους Αγίους Αναργύρους το μεσημέρι της Πέμπτης (24.10.24), όταν της έπεσε στο κεφάλι σοβάς που ξεκόλλησε από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι έχει υποστεί κάκωση στο κεφάλι με αιμορραγία.

Η 15χρονη που είχε τις αισθήσεις της και μιλούσε αμέσως μετά τον τραυματισμό της, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδεία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο νοσοκομείο Παίδων, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την αφαίρεση επισκληριδίου αίματος.

Για τις στιγμές που ακολούθησαν μετά την πτώση του σοβά στο κεφάλι της ανήλικης μιλάει στο newsit.gr μια εργαζόμενη στην περιοχή, η οποία πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στο κορίτσι μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

«Ακούω ένα θόρυβο και ξαφνικά τη μητέρα να φωνάζει το παιδί, το παιδί μου. Βοηθήστε να σηκωθεί το παιδί. Στην αρχή κατάλαβα ότι είχε γλιστρήσει και προσπαθούσε να σηκώσει το παιδί. Βγαίνω έξω και βλέπω την κοπελίτσα να έχει χτυπήσει από το σοβά και το παιδί να μην έχει πολύ τις αισθήσεις του», λέει η κοπέλα που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στην ανήλικη και συνεχίζοντάς, προσθέτει:

«Καλέσαμε το ασθενοφόρο, δώσαμε νεράκι στο παιδί, σκουπίσαμε το σημείο που είχε το χτύπημα και μετά την βάλαμε πλάγια. Από ό,τι καταλάβαμε είναι από την Κρήτη. Γιατί είπε ότι ήρθαν από την Κρήτη και της συνέβη αυτό το πράγμα. Πρέπει να είχαν κάποια δουλειά εδώ».

Στην πολεοδομία η ευθύνη για την ασφάλεια των κτιρίων, απαντά ο Δήμος

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του δήμου Αγίων Αναργύρων αναφέρει ότι άμεσα ασφαλίστηκε ο χώρος προκειμένου να μην υπάρχουν κι άλλες πτώσεις αντικειμένων.

«Ειδοποιηθήκαμε από τους περίοικους και την αστυνομία ότι εξοστρακίστηκαν κάποια πράγματα πάνω στην ταράτσα και χτύπησαν μια κοπέλα. Ήρθαμε άμεσα από το δήμο να ασφαλίσουμε το χώρο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν περαιτέρω πτώσεις αντικειμένων. 

Η υπαιτιότητα και η συντήρηση των κτιρίων είναι καθαρά αρμοδιότητα των ιδιοκτητών και των ανθρώπων που μένουν εκεί. Πρέπει να προσέχει ο καθένας τη δικιά του περιουσία, πρέπει να προσέχει και για τη δική του ασφάλεια και για την ασφάλεια των υπολοίπων ιδιαίτερα όταν είναι κεντρικοί χώροι», λέει ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Αγίων Αναργύρων, Δημήτρης Βαβλαδέλης.

«Έλεγχοι για την ασφάλεια των κτιρίων γίνεται από την πολεοδομία που έχει και την αρμοδιότητα. Εμείς στο μέτρο του δυνατού συνδράμουμε σε όλες τις περιπτώσεις και κάνουμε τα μέγιστα και στο χρόνο ανταπόκρισης μας, όποτε μας χρειάζονται αλλά και σε ελέγχους τακτικούς που γίνονται από το δήμο σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρατηρηθεί, καταγγελθεί ή διασπιστώθεί», καταλήγει ο ίδιος.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom