Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Γλυφάδα: Έρευνα του εισαγγελέα για τη 14χρονη!


Στο… μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα βρεθούν οι υπεύθυνοι του ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα αλλά και οι υποκινητές της διαδικτυακής «βεντέτας» που έχει αρχίσει τα τελευταία 24ωρα με την ανάρτηση φωτογραφιών, αριθμών κινητών τηλεφώνων και διευθύνσεων κατοικίας εμπλεκομένων στην επίθεση.

Η διπλή εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνο, καθώς έχει ξεφύγει η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες και από τις δύο πλευρές. Η πλευρά των κοριτσιών που επιτέθηκαν στη 14χρονη έφτασε στο σημείο να απειλεί μέσω του TikTok ακόμα και ότι θα σκοτώσει την κοπέλα, ενώ η άλλη πλευρά έχει απευθύνει διαδικτυακό κάλεσμα για… λιντσάρισμα των δράστιδων του ξυλοδαρμού.

Ηδη έχουν δημοσιευτεί τα στοιχεία της κατηγορουμένης για τον ξυλοδαρμό του κοριτσιού καθώς και άλλων δύο φίλων της που φέρεται ότι είχαν στήσει ενέδρα στη 14χρονη. «Πηγαίνετε και κάψτε της το σπίτι». «Πώς νιώθεις που σε ψάχνει όλη η Ελλάδα;» «Μάθαμε πού μένει και πάμε για έκπληξη». «Από Δευτέρα θα έχεις 300 άτομα έξω από το σχολείο». Αυτά είναι κάποια από τα μηνύματα μίσους και κάποιες από τις απειλές που αναρτήθηκαν στα social media εναντίον των τριών κοριτσιών που συμμετείχαν στη βίαιη επίθεση στη 14χρονη.

Μεταξύ άλλων, αρκετοί μαθητές προγραμμάτιζαν μέσα από τα social media ραντεβού χθες το πρωί έξω από το σχολείο του ενός κοριτσιού με πρόθεση να «πάρουν το αίμα τους πίσω». Μετά τα δεκάδες βίντεο και αναρτήσεις μίσους που δημοσιεύθηκαν στα social media μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης κοπέλας στη Γλυφάδα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας για διενέργεια έρευνας με σκοπό να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Απειλές

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, θα αναζητηθούν οι κάτοχοι των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από τους οποίους εκτοξεύονται απειλές και αναρτώνται προσωπικά δεδομένα, όπως οι διευθύνσεις και τα ονόματα των εμπλεκομένων στον ξυλοδαρμό της 14χρονης. 

Υπενθυμίζεται πως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ήδη αυτεπαγγέλτως αρχίσει έρευνα για την ταυτοποίηση των προσώπων που φέρεται ότι εμπλέκονται στην οργάνωση της επίθεσης στη Γλυφάδα και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις επίμαχες αναρτήσεις. 

Στις συνομιλίες η μία κατηγορουμένη ακούγεται σε ηχητικά μηνύματα που έχει στείλει σε φίλες της να απειλεί πως η 14χρονη «την επόμενη φορά θα πεθάνει».

«Αν δεν τη σκοτώσω αύριο, να με φτύσετε» ακούγεται να λέει, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και την ανησυχία της οικογένειας της παθούσας. Μετά την ταυτοποίησή τους, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελική Αρχή για την ποινική αξιολόγησή της.Ανήσυχοι για την κατάσταση είναι οι γονείς των σχολείων της ευρύτερης περιοχής λόγω της έκρηξης βίας ανάμεσα σε μαθητές.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γιώργος Ντούτσουλης δήλωσε χθες πως «υπάρχει μια πολύ έντονη ανησυχία. Από την ημέρα που έχει γίνει αυτό το συμβάν έχουμε μιλήσει με πολλούς γονείς. 

Βγαίνει πάρα πολύ κουτσομπολιό για αυτήν την υπόθεση και πολλές λάθος πληροφορίες ως προς τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται σε αυτό το συμβάν, με αποτέλεσμα να δίνονται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ονόματα παιδιών με τηλέφωνα και διευθύνσεις τα οποία δεν εμπλέκονται».

https://www.dimokratia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom