Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΚΕ: Όχι στην αποστολή Patriot στη Σαουδική Αραβία - Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί


Την έντονη αντίθεσή του στην αποστολή πυραύλων Patriot και ελληνικού στρατιωτικού προσωπικού στη Σαουδική Αραβία εκφράζει το ΚΚΕ ζητώντας την επιστροφή εντός των συνόρων των Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται σε στρατιωτικές αποστολές εκτός Ελλάδας.

Επικίνδυνη εξέλιξη

«Η αποστολή ελληνικής συστοιχίας του πυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς «Patriot», μαζί με το ανάλογο στρατιωτικό προσωπικό, στη Σαουδική Αραβία, με τις ευλογίες των αμερικανοΝΑΤΟϊκών είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη. 

Εντάσσεται στον ανταγωνισμό για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, αποτελεί κίνηση στήριξης του αντιδραστικού καθεστώτος, στην αντιπαράθεσή του με το Ιράν κι άλλες χώρες τις περιοχής. 

Η άλλη όψη της εμπλοκής της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις είναι η στοχοποίηση της χώρας, του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της περιοχής» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Χωμένη μέχρι το λαιμό

«Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που εκφράζεται και με στρατιωτικά μέσα, επιβεβαιώνει ότι είναι χωμένη μέχρι το λαιμό στα επικίνδυνα αυτά σχέδια. Διεκδικεί πρωταγωνιστικούς ρόλους για να αναβαθμιστούν η αστική τάξη και τα συμφέροντά της από την Κασπία Θάλασσα μέχρι τον Περσικό Κόλπο.

»Είναι ενέργειες που στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα, με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας τη στρατηγική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

»Ο λαός, μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των σχεδιασμών τους. Το μόνο που έχουν προσφέρει είναι πόλεμοι και προσφυγιά, ξεριζώνοντας ολόκληρους λαούς.

Κατάργηση της συμφωνίας για τις Βάσεις – Να κλείσει η Σούδα

»Να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους, ώστε να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για:

-Επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.

-Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

-Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

-Κατάργηση της Ελληνοαμερικάνικης Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η Βάση της Σούδας, και όλες οι ξένες βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας» προσθέτει η ανακοίνωση του ΚΚΕ και καταλήγει:

«Καλούμε το λαό να δώσει μαχητική απάντηση σε όλους αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση των εργατικών σωματείων, της ΕΕΔΥΕ και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, την Παρασκευή, 17 Σεπτέμβρη, στις 7 μμ στο Σύνταγμα, ημέρα συνεδρίασης της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων».

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom