Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Εγκλημα στην Kυπαρισσία: “Παραδόθηκα για να αποδείξω την αθωότητά μου”, δηλώνει ο 39χρονος Ρουμάνος (βίντεο)


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της γυναίκας στην Κυπαρισσία που βρέθηκε «τσιμεντωμένη» στην αυλή του σπιτιού της.

Ο καταζητούμενος Ρουμάνος παραδόθηκε στις ολλανδικές αρχές στην πόλη του Αϊντχόφεν και μέσω του συνηγόρου του, Βασίλη Νουλέζα. υποστηρίζει πως το έκανε για να έρθει στη χώρα μας, να απαντήσει στις κατηγορίες που του αποδίδουν οι Αρχές και να αποδείξει την αθωότητα του.

Να θυμίσουμε πως για την ΕΛ.ΑΣ. είναι ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση και γι’ αυτόν τον λόγο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής του.

Οι διαδικασίες ανάμεσα σε Ελλάδα και Ολλανδία για την έκδοση του 39χρονου έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τις επόμενες μέρες.


Η μαρτυρία σοκ για τη Μόνικα

Πριν από 11 μήνες η άτυχη Μόνικα Γκιους είχε πάει στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας σε άσχημη κατάσταση, ώστε να την περιθάλψουν οι γιατροί. Εκμυστηρεύτηκε στους ασθενείς πως ο τότε σύντροφός της και βασικός ύποπτος την κακοποιούσε. Στη συνέχεια όταν εκείνος εμφανίστηκε στο νοσοκομείο προκλήθηκε ένταση.

«Η γυναίκα μόλις τον αντίκρυσε αντέδρασε έντονα. Μας εξηγούσε ότι τη δέρνει, τη χτυπάει, την κακομεταχειρίζεται. Μάλιστα απ’ ό,τι έλεγε, εκεί, σε κάποιες κυρίες δίπλα, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε φύγει ήδη και πέντε έξι ημέρες από το σπίτι», περιγράφει μάρτυρας του περιστατικού.

Σύμφωνα με την περιγραφή του ανθρώπου που είδε όσα έγιναν στο νοσοκομείο δεν ήταν η πρώτη φορά που η άτυχη γυναίκα πήγαινε εκεί για τις πρώτες βοήθειες.

«H γυναίκα έφυγε πιο μετά. Τη στιγμή που σηκώθηκε να φύγει και μας ζήταγε και συγγνώμη, μάλιστα, η γυναίκα, γι’ αυτό που είδαμε. Ήταν χτυπημένη κι απ’ ό,τι διαπίστωσα, τουλάχιστον στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ήταν μία οικεία κατάσταση όλη αυτή. Δηλαδή το είχαν ξαναδεί, ήξεραν τα μικρά τους ονόματα», ανέφερε ο μάρτυρας.

Άνω Πόλη Κυπαρισσίας - πτώμα - τσιμέντο

Είχε μιλήσει με την Αγγελική Νικολούλη

Τις πρώτες δηλώσεις του από το εξωτερικό είχε κάνει ο Νο1 ύποπτος για τη δολοφονία της Μόνικα Γκιούζ μετά τον εντοπισμό «τσιμεντωμένου» πτώματος στην αυλή του σπιτιού τους, στην Κυπαρισσία.

Η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη ήταν εκείνη που είχε επικοινωνήσει με τον Ρουμάνο σύντροφο της 42χρονης, ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα. Υποστηρίζει ότι διέπραξε κάποιος άλλος το έγκλημα, προκειμένου να τον μπλέξει. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα anikolouli.gr στις δηλώσεις του, ο Ρουμάνος ήταν ψυχρός και κυνικός.

Απαντούσε με ήρεμη φωνή στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου, χωρίς να δείχνει αναστατωμένος, όταν αναφερόταν στη γυναίκα με την οποία συζούσε δύο χρόνια και η οποία είχε τραγικό τέλος.

Κάνει τον… ανήξερο

Αγγελική : Έμαθες εδώ τι έχει γίνει;

Ύποπτος: Όχι, τι έγινε;

Αγγελική: Για την Μόνικα, δεν τα έχεις μάθει;

Ύποπτος: Όχι, όχι…

Αγγελική: Βρέθηκε «τσιμεντωμένη»  στην αυλή του σπιτιού σου.

Ύποπτος: Σοβαρά;

Αγγελική: Δεν σε ειδοποίησε κάποιος γνωστός σου να σου πει τι έχει γίνει;

Ύποπτος: Όχι, όχι απλώς είδα κάτι κλήσεις αλλά έχω μείνει από κάρτα και δεν επικοινώνησα.

Ο  βασικός ύποπτος δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την δυσχερή θέση του. Αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία και υποδεικνύει πολλά και διαφορετικά πρόσωπα που θα μπορούσαν να έχουν σκοτώσει την σύντροφό του για να μπλέξουν τον ίδιο.

Δείτε τι απάντησε στις καταιγιστικές ερωτήσεις της  Αγγελικής Νικολούλη

Αγγελική: Καταλαβαίνεις τώρα τις εξελίξεις. Δηλαδή η γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη και θαμμένη  στην αυλή σου.

Ύποπτος: Κατάλαβα, ναι. Άρα, ο πρώτος ύποπτος θα είμαι εγώ…

Αγγελική: Ε δεν είσαι βρε (όνομα) μου; Αντικειμενικά άμα το δεις δεν είσαι;

Ύποπτος: Θα είμαι, δεν θα είμαι; Το ξέρω…

Αγγελική: Γιατί όμως έγινε αυτό τώρα, γιατί να φτάσεις σε τέτοιο σημείο;

Ύποπτος: Ωπα, ώπα. Δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο εγώ…

«Άλλοι το έκαναν για να με μπλέξουν»

Αγγελική: Έ τώρα ποιος πήγε και την έθαψε μέσα στην αυλή του σπιτιού σου…

Ύποπτος: Χίλοι δύο μπορούσανε άμα το πάμε εκεί. Όλοι οι γύφτοι που μου κρατάνε κακία θα το είχανε κάνει .Εγώ τελευταία που την είδα και την άφησα, ήταν εκεί ήταν μαζί τους.

Αγγελική: Δηλαδή, εσύ πιστεύεις ότι κάποιος άλλος τη σκότωσε και την έθαψε στην αυλή σου για να σε ενοχοποιήσει;

Ύποπτος: Ναι, χίλια τοις εκατό.

Αφού αρνείται τα πάντα στη δημοσιογράφο, δε διστάζει να κατηγορήσει και συγγενικό πρόσωπο του πρώην συζύγου της 42χρονης Μόνικα. Υποστηρίζει πως θα μπορούσε να ήταν εκείνος που την  είχε σκοτώσει. Η Αγγελική τον ρώτησε σχετικά:

Αγγελική: Άρα, αυτό το πρόσωπο ήταν στην Κυπαρισσία;

Ύποπτος: Όχι, στην Ρουμανία.

Αγγελική: Ε κάτσε ρε συ Πέτρο έφυγε από τη Ρουμανία ο άνθρωπος αυτός και πήγε στην Κυπαρισσία να σκοτώσει την Μόνικα και να σε ενοχοποιήσει. Σα να μη μου τα λες καλά…

 Οι σάκοι με το τσιμέντο

Η Αγγελική Νικολούλη τον ρωτά και για τους σάκους με τσιμέντο που αγόρασε αμέσως μετά την εξαφάνιση της γυναίκας.

Αγγελική: Οι αστυνομικοί έψαξαν και βρήκαν ότι εκείνες τις μέρες που εξαφανίστηκε η Μόνικα, εσύ πήγες σε μία μάντρα οικοδομών και αγόρασες υλικά. Πήρες άμμο, πήρες τσιμέντο

Ύποπτος: Δούλευα τότε. Αυτές τις ημέρες είχα δουλέψει.

Αγγελική: Εκείνη την ημέρα που είχε εξαφανιστεί η Μόνικα;

Ύποπτος: Γιατί, οπωσδήποτε εκείνη τη μέρα έπρεπε να έχει γίνει;

Αγγελική: Όχι, γιατί εσύ μου έλεγες ότι έφυγες επειδή δεν είχες δουλειά…

Ρωτούσε αν έχουν βάλει κορδέλες στο σπίτι του

Ο 39χρονος δεν αρνήθηκε ότι πριν από καιρό επικοινώνησε με φίλο του την Κυπαρισσία και τον ρώτησε εάν οι αστυνομικοί έχουν πάει σπίτι του, αν έχουνε βάλει κορδέλες και αν έχουν απομονώσει την περιοχή.

Ύποπτος: Ναι, ναι αυτό ισχύει.

Αγγελική: Γιατί το ρώταγες αυτό;

Ύποπτος: Μου είχαν σπάσει δύο φορές το σπίτι.

Αγγελική: Και επειδή σου έσπασαν δύο φορές στο σπίτι, τι δουλειά έχει η αστυνομία να βάλει κορδέλες; Κορδέλες βάζει αν έχει βρει ένα πτώμα…

Ύποπτος: Ωπα, ώπα. Μου είπανε ότι είχε σπάσει ένα τζάμι και η αστυνομία έβαλε κορδέλα. Και πήγε ο …. και είδε ότι δεν έχουν βάλει κορδέλα.

«Τι να κάνω, να κλάψω τσάμπα σαν …»

Στα όσα λέει στην δημοσιογράφο η παντελής έλλειψη συναισθημάτων είναι εμφανής…

Αγγελική: Τώρα όπως  καταλαβαίνεις οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Όλοι λένε ότι την χτυπούσες και την κακοποιούσες. Καταλαβαίνεις τώρα ότι μοιραία πρέπει να έρθεις να δώσεις εξηγήσεις…

Ύποπτος: Το ξέρω…

Αγγελική: Για την Μόνικα δεν  στεναχωριέσαι; Γιατί εμένα μου έλεγες ότι ζει και βασιλεύει και το έχει φύγει με κάποιον άλλον και τελικά βρίσκεται η γυναίκα δολοφονημένη και θαμμένη. Και πού; Στην αυλή σου, με τον πιο άγριο τρόπο «τσιμεντωμένη».

Ύποπτος: Το ξέρω αλλά…Τι να κάνω; Πείτε μου τι να κάνω; Να κλάψω τσάμπα σαν μαλάκας;

Αγγελική: Γιατί τσάμπα παιδί μου, ήταν η σύντροφός σου;

Ύποπτος: Τι να κάνω; Εγώ την αγαπούσα τόσα χρόνια και η άλλη τριγύρναγε…

Ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 42χρονης μητέρας έφυγε από την Ελλάδα λίγο μετά την εξαφάνισή της, χωρίς ωστόσο να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που έμενε στην Κυπαρισσία. Ούτε καν του παρέδωσε τα κλειδιά.

Νικολούλη: Δεν ειδοποίησες τον ιδιοκτήτη ότι φεύγεις…

Ύποπτος: Όχι, γιατί είχα σκοπό να γυρίσω πίσω.

Νικολούλη: Μα ούτε πλήρωσες τα ενοίκια.

Ύποπτος: Είχα χάσει το τηλέφωνό του…

Ο 39χρονος Ρουμάνος μέσα στα πολλά που είπε στην Αγγελική Νικολούλη, δίνει τη δική του εξήγηση για τον περίεργο θάνατο μίας άλλης γυναίκας με την οποία συζούσε πριν την άτυχη 42χρονη. Όπως αναφέρει, κατέληξε από παθολογικά αίτια.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom