Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Τεράστια νίκη όλων των εργαζομένων - Ο αγώνας ανάγκασε την e-food σε προσλήψεις αορίστου χρόνου

Μια μεγάλη ανάσα που υπενθυμίζει τι μπορούμε να καταφέρουμε οι εργαζόμενοι ενωμένοι κατά της εκμετάλλευσης

Ο εκβιασμός δεν πέρασε, ο κοινός αγώνας των διανομέων με το κύμα αλληλεγγύης από χιλιάδες εργαζομένους απέδωσε.

Η efood μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις αναγκάστηκε να μετατρέψει τις συμβάσεις 2.016 εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

Οι διαδηλώσεις, ο σάλος που προκλήθηκε από τεράστια μερίδα του κόσμου, με προεκτάσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής, έφεραν μια μεγάλη νίκη.

Συγκεκριμένα, η efood σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Μεταφέρουμε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζόμενους στο efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους»

Ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας φέρνει αποτέλεσμα! Και αυτό δεν είναι απλώς ένα σχήμα λόγου αλλά γεγονός που πιστοποιεί στην πράξη τη δύναμη της τάξης μας.

Ήταν τέτοια η απήχηση της μαζικής κινητοποίησης και της στάσης εργασίας των διανομέων της Efood, που και μόνο η απειλή μιας νέας κινητοποίησης με την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο ανάγκασε την εργοδοσία να υποχωρήσει, αυτή τη φορά με πράξεις, μετατρέποντας όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε προσλήψεις αορίστου χρόνου για 2.000 διανομείς, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους και διατηρώντας τις παροχές που είχαν.

Μπορεί στην ανακοίνωσή της να επιλέγει να τονίσει τις κοινωνικές ευαισθησίες της και πόσο την παρεξήγησαν όσοι δε γνωρίζουν το περιβάλλον της… οικογένειάς της, αλλά πίσω από τις διατυπώσεις οφείλουμε να δούμε και αυτή τη φορά την ουσία. Καμία ευαισθησία δε θα είχε εκδηλωθεί χωρίς συλλογικό αγώνα και την άμεση μαζική αντίδραση – αλληλεγγύη του κόσμου που εκφράστηκε με κάθε δυνατό μέσο.

Οι εργαζόμενοι της Efood πέτυχαν μια πρώτη νίκη και βλέποντας ποια είναι η δύναμή τους είναι στο χέρι τους να την διασφαλίσουν μαζί με τα δικαιώματά τους.

https://www.imerodromos.gr/ & http://www.katiousa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom