Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

«Ξύπνησε» πάλι η Αίτνα - Οι εκπομπές διοξειδίου του θείου έφτασαν στην Ελλάδα (φωτο & βίντεο)


Το ηφαίστειο της Αίτνας ξύπνησε και πάλι χθες.Από τον νοτιοανατολικό κρατήρα του πύρινου γίγαντα της Σικελίας βγαίνει καπνός, ενώ εκτοξεύθηκαν, επίσης, θραύσματα από πυρακτωμένα πετρώματα και περιορισμένη ποσότητα λάβας.

Μέχρι στιγμής, η λειτουργία του αεροδρομίου της πόλης της Κατάνης (η οποία βρίσκεται κοντά στην Αίτνα) δεν έχει επηρεαστεί, ενώ το σύννεφο καπνού έχει αγγίξει τα εννέα χιλιόμετρα ύψους.

Η στάχτη κάλυψε μπαλκόνια και δρόμους της γύρω περιοχής, ιδίως στα χωριά Τζάρε, Φονρνάτσο, Ριπόστο και Μασκάλι.

Πρόκειται για χωριά, τα οποία δεν είχαν ακόμη καταφέρει να καθαρίσουν αποτελεσματικά τους δρόμους τους από την στάχτη των εκρήξεων, που σημειώθηκαν τις περασμένες εβδομάδες.

Οι εκπομπές διοξειδίου του θείου έφτασαν στην Ελλάδα
Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου σε χθεσινή ανάρτησή του στο Facebook δημοσίευσε την εικόνα από τον δορυφόρο και διερωτάται εάν σημαίνει κάτι η εξέλιξη αυτή για την περιοχή μας.

Οι εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη σημερινή έκρηξη της Αίτνας, που καταγράφηκαν από δορυφόρο έφτασαν στην Ελλάδα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook o μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Και συνεχίζει γράφοντας: «Μετά από 22 ημέρες το ηφαίστειο ξέσπασε σήμερα το πρωί 21 Σεπ και η πορεία των εκπομπών διοξειδίου του Θείου (SO2) από τη σημερινή έκρηξη της καταγράφηκε από τον δορυφόρο Sentinel5p / Copernicus».

Γιατί καθυστερεί το πράσινο φως για την τρίτη δόση του εμβολίου «Αν στην μετεοπαρέα μας έχουμε ειδικούς επί του θέματος θα χαρούμε να έχουμε τις απόψεις τους για το αν και τι σημαίνει αυτό για την περιοχή μας!», συμπλήρωσε.

Η ανάρτηση

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom