Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Κύπρος: Θρίλερ με αεροπλάνο που παραμένει καθηλωμένο στην Πάφο (βίντεο)


Ένα θρίλερ με αεροσκάφος που βρίσκεται εδώ και καιρό καθηλωμένο στο αεροδρόμιο της Πάφου και φέρεται να εκτελούσε “ύποπτες” πτήσεις είναι σε εξέλιξη στην Κύπρο.

Σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, το συγκεκριμένο αεροσκάφος φαίνεται να επιχειρούσε στη Λιβύη έως τον Ιουλίο του 2019. Από τότε το αεροπλάνο έφθασε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Εδώ και περίπου έναν μήνα το σήμα του προέρχεται από το αεροδρόμιο Πάφου, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Όπως πρώτος μετέδωσε ο ΑΝΤ1, το αεροσκάφος, ξένων συμφερόντων, φαίνεται πως είναι καθηλωμένο εδώ και μήνες στο αεροδρόμιο της Πάφου και γύρω του έχει στηθεί, υπό άκρα μυστικότητα, “ομπρέλα προστασίας” από τις κυπριακές Αρχές.

Υπάρχει έντονο διπλωματικό παρασκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα και από σχετική επιστολή που έφθασε από την Επιτροπή Κυρώσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πως πιθανόν το συγκεκριμένο αεροσκάφος να μετέφερε οπλισμό σε τρίτη χώρα και συγκεκριμένα στη Λιβύη.

Αστυνομική φρούρηση

Η Αστυνομία Κύπρου έλαβε οδηγία πριν από περίπου έναν μήνα, ώστε το αεροσκάφος να φρουρείται 24 ώρες το 24ωρο από μέλη της Δύναμης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τον ρόλο του και την πιθανή εμπλοκή του, όπως προσδιορίζεται στη σχετική έκθεση.

“Η μοναδική εμπλοκή που έχει η Αστυνομία Κύπρου στην υπόθεση είναι η οδηγία που μας δόθηκε για φρούρηση του αεροπλάνου σε 24ωρη βάση”, είπε στο sigmalive.com ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου.

Φθάνει κλιμάκιο στην Κύπρο

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, προς το τέλος του μήνα αναμένται να φθάσει στην Κύπρο ειδικό κλιμάκιο, ώστε να ανοίξει το συγκεκριμένο αεροσκάφος και να διαπιστωθεί αν υπάρχει οπλισμός και κάποιοι ήθελαν να τον μεταφέρουν από την Κύπρο στη Λιβύη.

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρεται στην έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στη Λιβύη, σύμφωνα με το sigmalive.com, “η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναγνώρισε ότι το αεροσκάφος επιχειρούσε στο Αμμάν της Ιορδανίας περί τα τέλη Ιουνίου του 2019 έως τις 11 Ιουλίου του 2019, οπότε η Ιορδανία έδωσε εντολή στον ιδιοκτήτη να αφαιρέσει όλο τον εξοπλισμό. Στις 22 Ιουλίου υποβλήθηκε σχέδιο πτήσης με προορισμό την Κύπρο για το εν λόγω αεροσκάφος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom