Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Στο αρχείο η υπόθεση Βαλυράκη - Οργισμένη απάντηση της οικογένειας


Στο αρχείο θέτει την υπόθεση θανάτου του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη ο εισαγγελέας Χαλκίδος.Πρόσφατα είχαν ληφθεί ανωμοτί καταθέσεις από τους δύο ψαράδες που ένας εκ των δύο μαρτύρων είχε υποδείξει ως υπεύθυνους για τον θάνατό του πρώην υπουργού και αγωνιστή εναντίον της Χούντας.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν φαίνεται να πείστηκε για την ενοχή τους, ούτε για την διάπραξη εγκληματικής ενέργειας και έτσι ουσιαστικά έκλεισε την υπόθεση και την στέλνει στο αρχείο.

Από την πλευρά της η οικογένεια, εκφράζει την οργή της γι αυτή την εξέλιξη και προτίθεται να προσφύγει σε ανώτερο δικαστικό βαθμό, ώστε να ζητήσει να αρθεί από το αρχείο ο φάκελος και να δοθεί σε ανώτερο δικαστικό.

Η χήρα του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της:

«Το ότι μετά από τόσες συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών, με τόσο απαράδεκτη καθυστέρηση, ο συγκεκριμένος Εισαγγελέας δε στέλνει την υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου μου, τουλάχιστον στην ανάκριση, αλλά την αρχειοθετεί, είναι τελείως ακατανόητο, αφύσικο και συνάμα τραγικό.

Δικαούμαι λοιπόν να θεωρώ την εξέλιξη αυτή βαθιά προσβολή, όχι μόνο στο πρόσωπο του Αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη και της Οικογένειάς μας, αλλά τεράστια προσβολή και όνειδος προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν κλείνει με την πράξη αυτή. Αρμόδιος για να αποφασίσει σχετικά με την εξέλιξη είναι ο Εισαγγελέας Εφετών, στον οποίο θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες η δικογραφία».

Η οικογένεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ ζητά εκ νέου διερεύνηση και αξιολόγηση του έως τώρα συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού, αλλά και των καταθέσεων που έχουν ληφθεί.

Δείτε περισσότερα για την υπόθεση ΕΔΩ

https://anikolouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom