Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Λάρισα: Πετροπόλεμος και επεισόδια για την Αμάλ (φωτο & βίντεο)

Δήμος Λαρισαίων: Φωνές διχασμού, μισαλλοδοξίας και ρατσισμού είναι και θα παραμείνουν στο περιθώριο

Στη Λάρισα βρέθηκε χθες το απόγευμα η Αμάλ, εκτελώντας το πρόγραμμα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, ωστόσο δεν έλειψαν τα επεισόδια και ο πετροπόλεμος κατά τη διάρκεια της βόλτας που πραγματοποίησε η κούκλα στο ποτάμι του Πηνειού.

Η πορεία της Αμάλ στη Λάρισα με την παρουσία δεκάδων μικρών παιδιών από τις όχθες του Πηνειού.

Δείτε φωτογραφίες:




https://www.larissapress.gr/

Δήμος Λαρισαίων: Φωνές διχασμού, μισαλλοδοξίας και ρατσισμού είναι και θα παραμείνουν στο περιθώριο

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, με αφορμή τα σημερινά επεισόδια που προκλήθηκαν στην πολιτιστική εκδήλωση για υποδοχή Αμάλ σημειώνει:

Μια πολιτιστική εκδήλωση με ανθρωπιστικό χαρακτήρα για την προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στάθηκε δυστυχώς αφορμή για εκδηλώσεις μίσους. 

Μια πολύ μικρή ομάδα ακραίων, σκοταδιστών, φασιστών και μισαλλόδοξων έκρινε σκόπιμο να μην μείνει στη διχαστική και χυδαία ρητορική που χρησιμοποίησε τις τελευταίες ημέρες, αλλά να προβεί και σε επιθέσεις κατά της…Αμάλ, τρομοκρατώντας γονείς και παιδιά που συμμετείχαν με χαρά στην εκδήλωση. Τι να απαντήσουμε σ´ αυτά τα παιδιά που τρομοκρατημένα ρωτούσαν, με αθωότητα τους γονείς τους: «Γιατί τόσο μίσος για μία κούκλα;»

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια. Ζητούμε συγγνώμη από τις οικογένειες και τα παιδιά που έσπευσαν με χαρά να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων θα συνεχίσει να κινείται με αρχές και αξίες, με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Στη Λάρισα φωνές διχασμού, μισαλλοδοξίας και ρατσισμού είναι και θα παραμείνουν στο περιθώριο.

https://www.larissapress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom