Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Η Εθνική εφήβων πόλο στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (βίντεο)


Άλλη μια σπουδαία διάκριση για τον αθλητισμό της Ελλάδας στο πόλο, καθώς η εθνική εφήβων προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων.

Η εθνική ομάδα επικράτησε με 11 - 8 της Ισπανίας στον ημιτελικό του τουρνουά της Μάλτας και θα παίξει την Κυριακή (20:30) στον τελικό με την Σερβία για το χρυσό μετάλλιο!

Έτσι ήρθε η πρόκριση

Η εκπληκτική ομάδα του Ηλία Μαχαίρα "βύθισε" και την Ισπανία την οπoία νίκησε με 11-8 στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το βράδυ της Παρασκευής (17/9), εξασφάλισε ένα μετάλλιο στη διοργάνωση (τουλάχιστον το ασημένιο) και θα παίξει την Κυριακή (19/9) στις 20.30 (ώρα Ελλάδας) στον μεγάλο τελικό διεκδικώντας το χρυσό και το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Αντίπαλό της η Σερβία, η οποία νίκησε στον άλλο ημιτελικό με 12-10 την Ουγγαρία.

Ματς με όλα τα στοιχεία του ντέρμπι ήταν ο ημιτελικός με την Ισπανία, όμως η Εθνικής μας κυριάρχησε απόλυτα στα δύο τελευταία οκτάλεπτα, με όπλο την εκπληκτική της άμυνα και λύσεις επιθετικά σε κρίσιμα σημεία και με όλους τους τρόπους και πρώτο σκόρερ και πρωταγωνιστή και πάλι τον Αλμύρα με 5 γκολ.

Τι κι αν έπαιξε με παίκτη λιγότερο για 4 λεπτά στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Εθνική μας λόγω αποβολής χωρίς αντικατάσταση του Μαθιόπουλου, τι κι αν έχασε δύο πέναλτι και βρέθησε πίσω στο σκορ 5-4, λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου. 

Τελείωσε το ημίχρονο με 5-5 και στο δεύτερο μισό του αγώνα δεν τη σταματούσε τίποτα, προηγήθηκε με 8-7 στην τρίτη περίοδο και στη συνέχεια κλείδωσε την άμυνα, σταμάτησε τους Ισπανούς και με επί μέρους 3-1 στο τελευταίο οκτάλεπτο έφτασε στη νίκη με το τελικό 11-8.

Πρώτος σκόρερ ο αρχηγός Ανδρέας Αλμύρας με 5 γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 2-3, 1-3

ΙΣΠΑΝΙΑ: Τέθλας, Βιλιαμαγιόρ, Τζιλ Θέδο 2, Ιβαΐλοβ, Φριγκόλα 2, Κάστρο 1, Λόπεζ 2, Ιμπάνιεζ 1, Πέρεζ, Ντε Λα Κρουζ, Οτέρο, Γκομίλα, Γκαρσία.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδανολέων , Νικολαΐδης 2, Αλμύρας 5, Καστρινάκης , Μπιτσάκος 2 , Αμπαζής, Μύριλος, Μαθιόπουλος , Σπάχιτς 1, Σιαμάς 1, Αλειφτίρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom