Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Μεγάλη πορεία προς το μπλόκο της Κοκκινιάς (φωτο & βίντεο)


Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία προς το μπλόκο της Κοκκινιάς που πραγματοποιούν εργατικά σωματεία, φορείς του λαϊκού κινήματος, φοιτητικοί σύλλογοι και συντονιστικές επιτροπές μαθητών, με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

«Τότε ρουφιάνοι τώρα χρυσαυγίτες, πάλι θα τσακίσουν οι εργάτες τους φασίστες» και «το φασισμό τον τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός, ανίκητος δεν είναι ο καπιταλισμός» και «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες», είναι μερικά από τα συνθήματα που δίνουν τον τόνο στη συγκέντρωση.

Λουλούδια και τραγούδια του Παύλου στο μνημείο της δολοφονίας

Νωρίτερα στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας έγιναν καταθέσεις στεφάνων και λουλουδιών υπό τους ήχους των τραγουδιών του αντιφασίστα μουσικού.

Το «παρών» όπως πάντα δίνει η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου.


 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής.

Τόνισε ότι 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το εργατικό - λαϊκό κίνημα συνεχίζει τη μάχη κατά του φασισμού και των αιτιών που τον γεννούν. Δίνει τη μάχη κόντρα στην πολιτική που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση που θέλει να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε δούλους του 21ου αιώνα, κόντρα στην πολιτική της καταστολής απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι.

«Συνεχίζουμε πιο οργανωμένα και πιο αποφασιστικά γιατί αυτοί που τάιζαν την Χρυσή Αυγή, οι εφοπλιστές και τα αφεντικά, θέλουν να τσακίσουν κάθε δικαίωμα», σημείωσε.

«Στέλνουμε μήνυμα στους εργαζόμενους σε κάθε λαϊκή γειτονιά: "Μην φοβάσαι!", σε αυτό ποντάρουν και οι φασίστες και το καπιταλιστικό σύστημα που τους θρέφει.

Φασίστες στα λαγούμια σας! Η γροθιά του εργατικού - λαϊκού κινήματος σας περιμένει!».

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Την κινητοποίηση στο Κερατσίνι οργάνωσαν σωματεία και φορείς με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) καταφθάνει μαζικά εργατικός - λαϊκός κόσμος από όλες τις γειτονιές του Πειραιά και άλλες περιοχές της Αθήνας.

Τα πανό ξεδιπλώνονται, με πρώτα αυτά του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που γράφει «Πολεμάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά» και του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής.

Το «παρών» δίνουν ακόμα μαζικοί φορείς της περιοχής, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές. «Τότε ρουφιάνοι τώρα χρυσαυγίτες, πάλι θα τσακίσουν οι εργάτες τους φασίστες» και «το φασισμό τον τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός, ανίκητος δεν είναι ο καπιταλισμός», είναι μερικά από τα συνθήματα που δίνουν τον τόνο στη συγκέντρωση. 

Εφτασαν συγκροτημένα στο χώρο τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, με σύνθημα «μπλόκο στους φασίστες στους χώρους δουλειάς».

«Ο λαός και η νεολαία του Πειραιά δεν ξεχνάμε τα δεκάδες εγκλήματα των ναζί εγκληματιών της Χρυσής Αυγής σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού μας», ξεκαθαρίζουν τα σωματεία στην κοινή τους ανακοίνωση και προσθέτουν:«Το γεγονός ότι η ηγεσία του ναζιστικού μορφώματος, κάτω και από τη δράση του λαϊκού κινήματος, έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στη φυλακή, είναι θετικό, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν».

«Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία δεν σταματάει, δεν τελειώνει, όσο θα υπάρχει η εκμετάλλευση, όσο θα εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, όσο θα οξύνεται η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς», υπογραμμίζουν σωματεία και φορείς.



Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Παύλου Φύσσα και στη Λεωφόρο Σαλαμίνος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom