Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Πάτρα: Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ 6χρονος που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ - Τι λένε οι διοργανωτές (φωτο)


Σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων με έναν οδηγό και έναν ανήλικο θεατή να τραυματίζονται.Ο 6χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΠΓΝΠ.

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι λίγο μετά τις 12 στο κέντρο της Πάτρας όταν κατά τη διάρκεια αγώνα του PICK δύο καρτ τράκαραν μεταξύ τους και το ένα από τη σύγκρουση απογειώθηκε και χτύπησε στα κάγκελα, τα οποία τραυμάτισαν ένα παιδί στο κεφάλι!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του pelop.gr από αυτόπτη μάρτυρα, το καρτ φέρεται να έσπασε τα κάγκελα και μια πινακίδα, με το μονοθέσιο όχημα να προσγειώνεται ανάποδα με τον οδηγό στο έδαφος.

Ο αγώνας διεκόπη και στο σημείο έφθασε άμεσα ασθενοφόρο, διασώστες του οποίου παρέλαβαν το παιδί και το μετέφεραν στο Νοσοκομειο.

Στο ασθενοφόρο υπήρχε και γιατρός που άμεσα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί. Θα πρέπει να τονιστεί πως στους αγώνες τα μέτρα ασφαλείας είναι τα προβλεπόμενα και είναι η πρώτη φορά στα 12 χρόνια που συμβαίνει τέτοιο ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοργανωτές και η Αστυνομία αποφάσισαν να μην συνεχιστούν οι αγώνες!

Το 6χρονο παιδί διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο όπου διασωληνώθηκε και άμεσα δόθηκε εντολή για μεταφορά του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Οι γιατροί το υπέβαλαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και τα ευρήματα των αξονικών έδειξαν ότι δεν έχει υποστεί τραύμα που χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, ωστόσο θα παραμείνει διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Πάιδων του ΠΓΝΠ.

https://pelop.gr

Τι λένε οι διοργανωτές για το ατύχημα και τη διακοπή των αγώνων 

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι διοργανωτές του PICK Patras για την οριστική διακοπή των αγώνων καρτ στην πόλη μετά το θλιβερό ατύχημα όπου ένας 6χρονος θεατής τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση μονοθεσίων στην πλατεία Γεωργίου.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει:

Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). 

Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο.Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. 

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom