Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Άνω - κάτω το Νοσοκομείο Αγρινίου με 50 άτομα σε αναστολή και… 40 με αναρρωτική

Υπεγράφησαν 37 αναστολές εργασίας, ενόχληση υγειονομικών για τις ξαφνικές αναρρωτικές

Δεκάδες υγειονομικοί και λοιποί εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου τίθενται από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, σε αναστολή εργασίας καθώς εφαρμόζεται το μέτρο για τους ανεμβολίαστους για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο Αγρινίου ανεμβολίαστοι φέρονται 90 συνολικά εργαζόμενοι (ανάμεσα τους δεκάδες νοσηλευτές) ωστόσο 50 είναι αυτοί που τίθενται σε αναστολή. 40 άτομα κάνουν χρήση αναρρωτικής άδειας (αντίστοιχα και στο Μεσολόγγι) και οι περιπτώσεις τους θα τεθούν στο μικροσκόπιο της Επιτροπής.

Kάποιοι εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή μετέβησαν κανονικά στο νοσηλευτικό ίδρυμα με σκοπό να εργαστούν σήμερα είτε για να παραλάβουν τις αποφάσεις αναστολής. Δεν τους επιτρέπεται ωστόσο να εργαστούν και μερικοί παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από τα Εξωτερικά Ιατρεία.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εξάλλου λαμβάνουν χώρα σε πολλά νοσοκομεία της χώρας από υγειονομικούς που αρνούνται να εμβολιασθούν,  αλλά και συναδέλφους τους που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα.

Είναι προφανές πως το κλίμα που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου μόνο καλό δεν είναι και αναμένονται εξελίξεις και αποφάσεις για το πως θα λειτουργήσει το ίδρυμα με τόσο κενά.

Παράλληλα κοινοποιήθηκε απόφαση για εκ νέου αναστολή των τακτικών ιατρείων, όπως ίσχυε στα προηγούμενα «κύματα» του κορωνοϊού, με την κατάσταση να δείχνει δύσκολα διαχειρίσιμη την ώρα που στην κλινική covid νοσηλεύονται 20 άτομα.

https://www.agrinionews.gr/

Νοσοκομείο Αγρινίου: υπεγράφησαν 37 αναστολές εργασίας, ενόχληση υγειονομικών για τις ξαφνικές αναρρωτικές συναδέλφων

Aναβρασμός επικρατεί στα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας καθώς ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου της αναστολής καθηκόντων για όσους αψήφισαν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό για τον οποίο η διορία έληγε χθες.

Όπως αναφέρει ωστόσο το prototheme.gr στην πράξη το μέτρο είχε μερική εφαρμογή. Οι ανάγκες που καλύπτει κάθε υγειονομική μονάδα στην περιοχή αρμοδιότητας της, οι ελλείψεις επί μέρους κλινικών, εργαστηρίων, τμημάτων κάθε νοσοκομείου, η σχέση συνεργασίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, διαμορφώνουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και τον τρόπο που εξελίσσεται η διαδικασία της αναστολής των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Σύμφωνα παράλληλα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, 37 αναστολές εργασίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου υπέγραψε μέχρι τώρα η προσωρινή διοικήτρια Ελένη Φιλιπποπούλου.

Το ζήτημα ωστόσο που συζητείται περισσότερο και από αυτό των αναστολών στα δύο Νοσοκομεία του Νομού είναι αυτό των αναρρωτικών αδειών που έλαβαν 90 περίπου εργαζόμενοι τους. Κάποιοι προφανώς μπορεί να δικαιούνταν ωστόσο η απότομη αύξησή τους και το γεγονός πως ελήφθησαν από κατά κανόνα ανεμβολίαστους προκάλεσαν αντιδράσεις από πολλούς συναδέλφους τους.

Άλλοι το χαρακτηρίζουν ως «τέχνασμα» ή «ντρίπλα» ωστόσο μένει να αποδειχθεί από τις αρμόδιες επιτροπές ποιες είναι οι δικαιολογημένες αναρρωτικές.

«Πάνω από 50 άτομα είναι ξαφνικά… άρρωστοι στις δομές του Μεσολογγίου και σε λίγο δεν θα βγαίνουν οι υπηρεσίες», λένε (πάντα ανεπίσημα για τον φόβο των… Ιουδαίων) γιατροί και νοσηλευτές που φέρονται ενοχλημένοι με τους συναδέλφους τους ενώ αντίστοιχο κλίμα υπάρχει και στο Αγρίνιο. «Εργαζόμενοι πως ως χθες δούλευαν κανονικά, σήμερα ξαφνικά προέκυψαν με αναρρωτική», σημειώνει υγειονομικός.

Σημειώνεται ωστόσο-σε ρεπορτάζ του protothema.gr -πως την ίδια στιγμή, η αργή διαδικασία ενεργοποίησης του έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης δεν είναι η ενδεδειγμένη. 

Είναι ενδεικτικό ότι η πλατφόρμα για επικουρικό και εμβολιασμένο προσωπικό τρίμηνης διάρκειας στα νοσοκομεία, δεν είχε τεθεί σε λειτουργία από το πρωί της Τέταρτης όπως είχε εξαγγελθεί, προκαλώντας σύγχυση και αντιδράσεις από ενδιαφερόμενους για τις θέσεις που ανοίγουν λόγω της άρνησης υγειονομικών να εμβολιαστούν.

https://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom