Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Παραχώρησαν επιπλέον 16% του ΟΛΠ στην COSCO


Την παραχώρηση του επιπλέον 16% των μετοχών του ΟΛΠ ΑΕ στην COSCO, στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ, τονίζοντας πως η εξέλιξη αυτή «είναι ενάντια στα δικαιώματα και στις ανάγκες των εργαζομένων στο λιμάνι και συνολικά των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων».

Σημειώνει πως πρόκειται για συνέχεια του «σίριαλ» της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και της σύμβασης παραχώρησης που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον επιχειρηματικό όμιλο, στο οποίο είναι προσηλωμένη η κυβέρνηση της ΝΔ. 

«Πλέον έχει γίνει καθαρό, μέσα από το παράδειγμα της COSCO στον Πειραιά, ότι η καπιταλιστική κερδοφορία, τα επιχειρηματικά σχέδια και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων είναι ασυμβίβαστα με τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες».

Επισημαίνει ακόμα πως ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που «έδωσε κυριολεκτικά “γην και ύδωρ” στην COSCΟ» και που «ακόμα και στη δήθεν εναντίωσή του δείχνει ότι είναι ξεκάθαρα ταγμένος με τα συμφέροντα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων», αλλά και οι δημοτικές αρχές Πειραιά (Μώραλης) και των δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα και Πέραμα. 

Το ΚΚΕ καλεί το λαό του Πειραιά να δώσει απάντηση στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης – COSCO – εφοπλιστών – εργοδοτών, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες του και να παλέψει ενάντια:

  • Στο master plan της COSCO. Όχι στα έργα για την κατασκευή προβλήτας κρουαζιέρας στην Πειραϊκή, στην κατασκευή 4ης προβλήτας σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα.

  • Στην πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των λιμενικών υπηρεσιών.

  • Στη μετατροπή των λιμανιών, των ναυπηγείων και όποιας άλλης υποδομής, σε υποστηρικτικές υποδομές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και συνολικά στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

  • Σε όλους τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που επιβαρύνουν την περιοχή του Πειραιά, οδηγούν σε νέους κινδύνους για τη ζωή, την εργασία και τα δικαιώματά μας.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom