Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Και μια καλή κουβέντα από το στόμα του Λιαργκόβα: "Μείωση φόρων και αύξηση μισθών θα φέρει ανάπτυξη" (βίντεο)


Μέχρι σήμερα ο κύριος Παναγιώτης Λιαργκόβας,επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολιγισμού της Βουλής,είχε το ρόλο του "τρομοκράτη" αφού με τις τακτικές παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ μιλούσε πάντα για νέα μνημόνια και νέα μέτρα επειδή και διότι......

Επιτέλους κατάλαβε κι αυτός ότι η συνεχής λιτότητα και η υπερφορολόγηση παράγουν μόνο φτώχεια και δυστυχία για την πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Μιλώντας λοιπόν σήμερα το πρωί στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ο Παναγιώτης Λιαργκόβας αποφάσισε να πει τα πράγματα με τ' όνομά τους: "Είμαστε πρωταθλητές στους φόρους. Η άμεση και η έμμεση φορολογία τσακίζουν τους πολίτες και αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει για να έρθει η ανάπτυξη"!

Το πλεόνασμα προέρχεται από την αύξηση φόρων, λέει ο κ. Λιαρκόβας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά για το μέρισμα ότι προέρχεται από υπερφορολόγηση.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, τόνισε πως δεν θα ανοίξουν οι κάνουλες και θα πέσει χρήμα μετά την έξοδο από τα μνημόνια.Θα συνεχίσει και η λιτότητα με τα μέτρα για το ’19 και το ’20,ενώ υπάρχουν και τα πλεονάσματα που είναι υψηλά και είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν.Ελάχιστες είναι οι χώρες που έχουν πετύχει ανάλογα πλεονάσματα

Πρέπει σταδιακά να μειωθούν οι φόροι και αντίστοιχα να αυξηθούν οι αποδοχές.



Εκείνο που προέχει για την κυβέρνηση, λέει ο Π. Λιαργκόβας είναι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.Γραφειοκρατεία και φορολογία είναι τροχοπέδη, ειδικά η φορολογία που αλλάζει συνέχεια.

Ανάπτυξη με υψηλή φορολογία είναι σαν να τρέχεις με βαρίδια στην πλάτη, είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τροχοπέδη είναι και η έμμεση φορολογία η οποία αυξάνεται και πλήττει τους πιο φτωχούς.

Για να έχουμε βιώσιμη κοινωνική πολιτική αυτή θα πρέπει να έρχεται από την ανάπτυξη, τόνισε ο κ. Λιαργκόβας, επισημαίνοντας ότι η μεσαία τάξη συρρικνώνεται και πολλοί μπαίνουν στα όρια της φτώχειας, οι αδύναμοι χρειάζονται ενίσχυση, αλλά όχι συγκυριακή, μόνιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom