Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Οι ελληνικές ελίτ συνεχίζουν την μακρά παράδοση εξάρτησης σε ξένους προστάτες


Η Ελληνική άρχουσα τάξη αμέσως μετά την επανάσταση συγκρότησε τα τρία γνωστά κόμματα. Το Γαλλικό το Ρωσικό και το Αγγλικό.

Στην ουσία, η διάσπαση αυτή ήταν έκφανση της ξένης επιρροής
επί αυτής της -κατ όνομα μόνο- «άρχουσας τάξης» του νέου έθνους.

Τα τρία τμήματα στα όποια ήταν χωρισμένη, ήταν αποτέλεσμα του status quo των μεγάλων δυνάμεων και προστατών της εποχής και αποτέλεσμα της συνδιαλλαγής, που έκαναν τμήματα της άρχουσας τάξης με αυτούς τους προστάτες για άμεσο ίδιον όφελος.

Τα τρία κόμματα ήταν κόμματα επιρροής.
Κόμματα που έφερναν στην χώρα τις ξένες εντολές και οδηγίες και προσπαθούσαν να κάνουν την χώρα να υπηρετήσει το ξένο σχέδιο του προστάτη τους. Πολλές φορές οδηγώντας την χώρα να δράσει σε βάρος των υπολοίπων ξένων σχεδίων. Ακόμη και σε πολεμική δράση.

Έτσι στην πραγματικότητα εθνικό σχέδιο για την χώρα δεν υπήρξε ποτέ. Η άρχουσα τάξη ποτέ δεν
πραγματώθηκε σε τέτοιο σημείο ώστε να οραματιστεί μια πραγματική ανεξάρτητη χώρα την όποια θα κυβερνούν οι παραγωγικές της δυνάμεις και ο λαός της.

Σχεδόν διακόσια χρόνια από την Επανάσταση τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Οι ελληνικές ελίτ συνεχίζουν την μακρά παράδοση εξάρτησης από ξένους προστάτες.

Το γαλλικό κόμμα επιρροής έχει γίνει ευρωπαϊκό κόμμα στο οποίο κυριαρχεί φαινομενικά η Γερμανία αλλά η Γαλλία στην πραγματικότητα συγκυβερνά. Παρά την ηγεμονία της Καγκελαρίας τίποτα δεν γίνεται χωρίς να ρωτηθεί η Γαλλία.

Ο ανταγωνισμός που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ τους είναι φαινομενικός, καθώς οι άρχουσες τάξεις των χωρών αυτών υπηρετούν το ίδιο σχέδιο που είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο. Σε κάθε περίπτωση βοηθά να νομίζουν οι Λαοί ότι έχουν επιλογή ενώ προσχωρούν στο ευρωπαϊκό μονόδρομο που χάραξαν οι ελίτ χωρίς αυτούς.

Με τους ανθρώπους του στην Ελλάδα σε καίριες θέσεις στην άρχουσα τάξη και στην οικονομία το «Ευρωπαϊκό κόμμα» επιρροής επιβάλει το σχέδιο για την χώρα και είναι κυρίαρχο στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

Το πάλαι ποτέ αγγλικό κόμμα επιρροής μεταβλήθηκε μετά το ΒΠΠ σε αμερικανικό κόμμα και κυριάρχησε στην Ελλάδα. Είδαμε τους ανθρώπους του σε καίριες θέσεις, στην άρχουσα τάξη, στο παλάτι, στην οικονομία, τον μετεμφυλιακό στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες.

Απέναντι στο Ευρωπαϊκό και το Αμερικανικό κόμμα επιρροής και το αντίστοιχο σχέδιο, είναι το Ρωσικό κόμμα και σχέδιο.

Σχέδιο to οποίο έχει μείνει σχεδόν απαράλλακτο πάρα τις όποιες αλλαγές που υπέστη η Ρωσία και τις κυβερνητικές και καθεστωτικές αλλαγές τους τελευταίους αιώνες.

Σχέδιο που βρήκε μετά τον ΒΠΠ και «πάτησε» σε ένα αντιαμερικανισμό που γεννήθηκε στη χώρα από τα αμερικανικά εγκλήματα στην εμφύλια σύρραξη και την μετεμφυλιακή περίοδο.

Οι ηττημένοι του εμφύλιου ήταν ηττημένοι από το αγγλικό-αμερικανικό σχέδιο και αυτό άφησε πληγές και τάσεις εντός της άρχουσας τάξης υπαρκτές ακόμη και σήμερα.

Κάτι ανάλογο με την αντιπάθεια για το ευρωπαϊκό σχέδιο που γεννά σήμερα η Ελληνική κοινωνία εξαιτίας των εγκλημάτων και της κοινωνικής θηριωδίας που συντελείται λόγω Μνημονίων την τελευταία δεκαετία.

Να μην πλατειάζουμε άλλο.
Είναι εύκολο να δούμε ότι στην Ελλάδα δρουν ακόμη εκείνοι οι μηχανισμοί της πρώτης μετεπαναστατικης περιόδου. Ότι πάντα υπάρχουν πρόθυμοι ηγέτες και τμήματα των ελίτ για να υπηρετήσουν το ξένο σχέδιο και να βάλουν την χώρα να δουλέψει εναντίον των άλλων αντιπάλων ξένων σχεδίων.

Είναι εύκολο να δούμε ότι έχουν οφέλη από αυτή την τακτική, αλλά και ότι αυτή η τακτική είναι βλαπτική για την χώρα.

Είναι εύκολο να δούμε ότι κάθε πρόταση αλλαγής σχεδίου και προσεταιρισμού κάποιου αλλού προστάτη ή κάποιου αλλού ξένου σχεδίου δεν είναι πάρα μόνο μια έκφανση του ανταγωνισμού των εξαρτήσεων εντός της άρχουσας τάξης.

Είναι εύκολο να δούμε ότι κάθε πρόταση αλλαγής σχεδίου δεν προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες στην χώρα και τον λαό. Ότι απλά συνεχίζει την μακρά παράδοση εξάρτησης των Ελίτ και της χώρας σε ξένους προστάτες.

Η Αριστερά ως γνήσια πατριωτική και λαϊκή δύναμη χειραφέτησης πρέπει να αποφεύγει να παίζει αυτό το παιχνίδι των ελίτ.
http://papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom