Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Μετά την ΕΛΣΤΑΤ, «χαστούκι» και από την Eurostat για την ύφεση στην οικονομία


Σύμφωνα με την κοινοτική Στατιστική Υπηρεσία, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ με την οικονομία σε ύφεση - Το ΑΕΠ της χώρας μας μειώθηκε κατά 1,2% το δ' τρίμηνο του περασμένου έτους

Κατά 1,1% μειώθηκε το ΑΕΠ της Ελλάδας το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2015, ενώ η ελληνική οικονομία κατέγραψε ύφεση της τάξης του 1,2% το δ' τρίμηνο του 2016 και ύφεση της τάξης του 1,2%, έναντι του γ' τριμήνου του ιδίου έτους.

Αυτό προκύπτει από έκθεση της Eurostat, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη και από την οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα μεταξύ των «28», το ΑΕΠ της οποίας συρρικνώθηκε κατά το δ' τρίμηνο του περασμένου έτους.

Τα στοιχεία της Eurostat για την ελληνική οικονομία συμπίπτουν με αυτά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι η έκθεση της Eurostat, στην οποία περιλαμβάνονται στοιχεία για όλα τα κράτη-μέλη αναφορικά με το δ' τρίμηνο του 2016, βασίζεται σε στοιχεία που παρέχουν τα ίδια τα κράτη και τα οποία καταρτίζονται σύμφωνα με το σύστημα ESA 2010.

Ευρωζώνη: Αμετάβλητος ο ρυθμός ανάπτυξης

Την ίδια ώρα, αμετάβλητη στο 0,4% διαμορφώθηκε η τριμηνιαία ανάπτυξη των χωρών της ευρωζώνης, στο δ' τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat.

Σε ετήσια βάση, παράλληλα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,7% έναντι ετήσιας ανάπτυξης 1,8% στο γ' τρίμηνο του ίδιου έτους.

Όσον αφορά στις χώρες της ΕΕ, η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 0,5% σε τριμηνιαίο επίπεδο και στο 1,9% σε ετήσιο επίπεδο. Στο γ' τρίμηνο, οι αντίστοιχες επιδόσεις είχαν ανέλθει στο 0,4% και 1,9%.

Για το σύνολο του 2016, το ΑΕΠ της ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 1,7% και της ΕΕ κατά 1,9%, έναντι ανάπτυξης 2% και 2,2%, αντίστοιχα, το 2015.
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom