Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Που θα πάνε τα λεφτά που δεσμεύτηκαν από Energa και Hellas Power;

Τι αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Ποσό περίπου 58 εκατομμυρίων ευρώ θα εισπράξει άμεσα το ελληνικό δημόσιο,είναι το ποσό που του οφείλεται για το χαράτσι της ΔΕΗ από τις πρώην εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ENERGA- HELLAS POWER.

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών καταδικάστηκαν πριν από λίγες ημέρες γιατί ενώ είχαν εισπράξει τα χρήματα αυτά δεν τα απέδωσαν, ως όφειλαν, στο κράτος.

Τελικά αργά το βράδυ της Τρίτης το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε απόφαση για το «πού θα πάνε τα λεφτά» που έχουν δεσμευθεί στην υπόθεση της Energa - Hellas Power.

Το δικαστήριο διέταξε να κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 120 εκατ. ευρώ που είναι δεσμευμένο στις τράπεζες, προκειμένου να εισπράξουν δημόσιο και δήμοι.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία, στο ελληνικό Δημόσιο κατευθύνεται ποσό 52, 2 εκατ. ευρώ το οποίο αποτελεί τον ΕΤΗΔΕ, φόρο γνωστό ως «χαράτσι» στα ακίνητα.

Στους δήμους, γίνεται άμεση απόδοση όλων των εισπρακτέων απαιτήσεων τους από τέλη ύψους 29,8 εκατομμύρια ευρώ.

Στο Δημόσιο, επίσης, αποδίδεται ποσό ύψους 5,9 εκατ. ευρώ για το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέταξε την άμεση απόδοση των ποσών αυτών, κάτι που σημαίνει ότι με το που θα καθαρογραφεί η απόφαση, το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει τα χρήματα.

Το εναπομείναν ποσό θα παρακρατηθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να διατεθεί όταν υπάρξουν οι σχετικοί τίτλοι εκτελεστότητας σε ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom