Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

ΤΩΡΑ: Πανικός στο Παρίσι! Πυροβολισμοί και ένας νεκρός στο αεροδρόμιο Ορλί! (φωτο & βίντεο)


- Το παρισινό αεροδρόμιο του Ορλί εκκενώθηκε έπειτα από πυροβολισμούς
- Ένας άνδρας προσοπάθησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού
- Δέχθηκε πυροβολισμούς και οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για "εξουδετέρωσή" του
- Δεν είναι ξεκάθαρο αν έδρασε μόνος του, ούτε το αν το περιστατικό σχετίζεται με την τρομοκρατία

- Βίντεο και φωτογραφίες με τις πρώτες εικόνες από το σημείο


Για μία ακόμη φορά η γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας είναι νεκρός από πυρά Γάλλων αστυνομικών, στο αεροδρόμιο Ορλί.

Η αφορμή και η επίσημη ανακοίνωση
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο άνδρας επιχείρησε να αρπάξει το όπλο ενός από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα εκείνοι να τον "εξουδετερώσουν".

Το αεροδρόμιο εκκενώθηκε αμέσως μετά το περιστατικό, ενώ η γαλλική αστυνομία επιβεβαίωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter πως μία ειδική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και ζήτησε από τους πολίτες να μην πλησιάζουν στο σημείο.
[] On going police operation. Please respect the safety perimeter and avoid the airport area.

«Ένας άνδρας υφάρπαξε ένα όπλο από έναν στρατιωτικό και στη συνέχεια κατέφυγε μέσα σε ένα κατάστημα του αεροδρομίου, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, επιβεβαιώνοντας την είδηση του θανάτου του άνδρα.

Δεν υπήρξαν τραυματίες, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή, ενώ δεν επιβεβαιώνονται κάποιες πληροφορίες για κατάσταση ομηρίας στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Ερευνάται αν ο άνδρας έδρασε μόνος του, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών συγκλίνουν προς το συμπέρασμα πως δεν είχε συνεργούς.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

🔴 Alerte  Sud🇫🇷

Une fusillade , un individu abattu il essayé de s'emparer de l'arme d'un militaire

Orly Sud c'est ça ,mes photos :Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο βρίσκεται μόλις 13 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού, ενώ ήταν το "βασικό" αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας πριν την κατασκευή του Σαρλ ντε Γκωλ. Ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να εξυπηρετεί περίπου 30 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, ενώ παραμένει το πιο πολυσύχναστο γαλλικό αεροδρόμιο όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: