Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Πορεία ΠΟΕΔΗΝ και συνταξιούχων προς το Μαξίμου - Κλειστή η Σταδίου (φωτο)


Οι εργαζομενοι στο ΙΚΑ καταγγέλουν την κυβέρνηση για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, τονιζοντας πως έχουν χαθεί στοιχεία ασφαλισμένων και πως έχει δημιουργηθεί χάος με την κοινωνική ασφάλιση. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, κ. Θεοδωριδης κατήγγειλε πως ο
ΕΦΚΑ δυσλειτουργεί και οτι υπάρχουν προβλήματα στο μητρώο με διπλοεγγραφές. "Υπάρχουν άνθρωποι που εχουν μείνει ανασφάλιστοι και θα υπάρξει τρύπα στα έσοδα. Επίσης υπάρχουν 120.000 που δεν έχουν εκδοθεί", πρόσθεσε.

Απο τη μεριά του οι καθαρίστριες του ΕΜΠ ζητούν απο την υπουργό Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου, να μην μειωθεί ο μισθός και να μην κοπεί το επίδομα βοήθειας που λάμβαναν.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Κίτρινα γάντια και μηνύματα στην Κούνεβα από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξω απο το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αυτή την ωρα περισσότερες απο 30 καθαρίστριες και εργολαβικοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλοντας το νεο διαγωνισμό που προκηρύσσει το υπουργείο για τις προσλήψεις στη δημόσια υγεία και τη μηδενική μοριοδότηση τους που τους αφήνει κυριολεκτικά στο δρόμο.

Οι καθαρίστριες κρέμασαν συμβολικά τα κίτρινα γάντια της δουλειάς τους εξω απο την είσοδο του υπουργείου θέλοντας να δείξουν πως ζητούν ίση αντιμετώπιση με αυτή που έτυχαν οι συνάδελφοι τους απο το υπουργείο Οικονομικών, ενω άφησαν και τσσντες με τρόφιμα τα οποία, όπως λένε, θα είναι "ειδος πολυτελείας" για αυτούς εφόσον μείνουν εκτός εργασίας.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας εκ μέρους των εργαζομένων, τόνισε πως οι καθαρίστριες "δεν ζητούν να διοριστούν ως μετακλητοί υπάλληλοί η ως γραμματείς η να γινουν ευρωβουλευτες" αλλα απαιτούν την παραμονή τους στην εργασία καθώς χωρίς μοριοδότηση δεν θα έχουν καμία τύχη να επαναπροσληφθουν. Αίσθηση προκάλεσε το πανό με την Κωνσταντίνα Κούνεβα σε θρόνο με στέμμα με το όποιο οι καθαρίστριες, που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργες μετα απο 20 χρόνια εργασίας, στέλνουν μήνυμα στην πρώην συνάδελφο τους και νυν ευρωβουλευτή.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: