Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Μπάχαλο έχουν γίνει στο ΔΣ του Ιδρύματος Νιάρχου!

Του Κιμούλη δεν του αρκεί απλώς να προεδρεύει, θέλει και να διοικεί

= Το Ίδρυμα προειδοποιεί ότι, αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, δεν θα δώσει τα 50.000.000 ευρώ για τη λειτουργία του.
= Η Κονιόρδου επέβαλε τον πρόεδρο και ο Τσακαλώτος τον διευθύνοντα σύμβουλο!


Μόνο που δεν... σφάχτηκαν στο διοικητικό συμβούλιο του ΚέντρουΠολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το που κάθισαν να συνεδριάσουν. Γίνανε κυριολεκτικά από δυο χωριά χωριάτες!

Αιτία, η απαίτηση του τοποθετηθέντος στη θέση του προέδρου, γνωστού ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη (ο οποίος ήταν επιλογή-απαίτηση της συναδέλφου του,υπουργού Πολιτισμού σήμερα Λυδίας Κονιόρδου, στην οποία έκανε το χατίρι ο πρωθυπουργός) όχι απλώς να προεδρεύει -όπως προβλέπει η απόφαση και αποκάλυψε το «Π» την περασμένη Κυριακή– αλλά και να αποφασίζει.

Το αποτέλεσμα ήταν να αντιδράσουν τα άλλα μέλη, και κυρίως ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Μανωλόπουλος (πρώην γενικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής, ο οποίος ήταν επιλογή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου – μοίρασαν μεταξύ τους τις καρέκλες), και να γίνουν μπάχαλο!

Την ίδια κατάληξη είχαν και οι άλλες δύο συνεδριάσεις του ΔΣ που έγιναν.

Την εκρηκτική αυτή κατάσταση, η οποία έδινε το στίγμα της διοίκησης του Πολιτιστικού Θησαυρού που τους ανατέθηκε, πληροφορήθηκαν τα μέλη του Ιδρύματος Στ. Νιάρχου και η αντίδρασή τους ήταν κεραυνός.

Προειδοποίησαν το διοικητικό συμβούλιο του ΚΠΙΣΝ ότι,αν συνεχισθεί αυτή η φαγωμάρα, δεν θα δώσει το Ίδρυμα τα 50.000.000 ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια (10.000.000 τον χρόνο) για να εξασφαλισθεί η λειτουργία του μέχρι να έχει έσοδα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κιμούλης είχε ιδρύσει μια Σχολή Θεάτρου, την οποία όμως έκλεισε γιατί δεν πήγε καλά οικονομικά.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ 12/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom