Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ποδοσφαιρικό “θαύμα” από την Μπαρτσελόνα,6-1 την Παρί! - Με τρία γκολ στη λήξη του αγώνα ανέτρεψε το 4-0 του Παρισιού


- Μας... έστειλε! Η Μπαρτσελόνα πέτυχε την μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών σε νοκ-άουτ αγώνες του Champions League, “γυρίζοντας” το 4-0 του Παρισιού
- Οι Καταλανοί έδειξαν πως έχουν ...cojones αφού 3 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ήταν φάτσα με τον αποκλεισμό από το γκολ του Καβάνι (μείωσε σε 3-1)
- Ο Νεϊμάρ όμως ηγήθηκε μιας επικής... αντεπίθεσης και

με 3 τέρματα από το 88' και μετά (τα δυο δικά του και το τρίτο από δική του μπαλιά) οι “μπλαουγκράνα” έφτασαν στο... θαύμα (6-1)
- Φωνάζουν οι Γάλλοι για τα δυο πέναλτι που κέρδισαν οι Καταλανοί


Η Μπαρτσελόνα έκανε αυτό που έμοιαζε απίθανο. Την ανατροπή του αιώνα στο Champions League. Ενώ είχε χάσει με 0-4 στο Παρίσι στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» της διοργάνωσης, διέλυσε με 6-1 τους πρωτευουσιάνους στο «Καμπ Νόου» και πέτυχε αυτό που δεν είχε καταφέρει καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του θεσμού. Να προκριθεί έχοντας χάσει με το συγκεκριμένο σκορ. Σε ματς που έσπασαν καρδιές, καθώς μετά το 1-3 από τον Καβάνι στο 62΄ όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, για τη Μπαρτσελόνα τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Ο κόσμος, οι παίκτες και όλος ο πάγκος της Μπαρτσελόνα πίστεψαν στο θαύμα από το ξεκίνημα του αγώνα και δικαιώθηκαν, πάνω από όλους ο Λουίς Ενρίκε, που μετά το βαρύ σκορ της πρώτης αναμέτρησης είχε χαρακτηριστεί λίγο πολύ «άχρηστος» από τα ΜΜΕ της χώρας και απόψε φρόντισε να πάρει την εκδίκησή του.

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα χρειαζόντουσαν ένα γρήγορο γκολ για να κάνουν το πρώτο βήμα προς την ανατροπή και το έκαναν στο 3'. Η σέντρα του Ραφίνια κόπηκε, η μπάλα πήρε ύψος αναπήδησε μέσα στην περιοχή και ο Σουάρες με κεφαλιά νίκησε τον Τραπ στον αέρα (η μπάλα να περνά ξεκάθαρα τη γραμμή, πριν συμπληρωθούν 150 δευτερόλεπτα στο ματς).

Η Παρί είχε αμυντική συμπεριφορά, ψάχνοντας την καλή αντεπίθεση, ενώ στο 11' ζήτησε πέναλτι, όταν σε σέντρα του Ντράξλερ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μασκεράνο, που έπεφτε για το τάκλιν και προσπάθησε να στηριχτεί. 

Οι Καταλανοί συνέχισαν να πιέζουν και τελικά έφτασαν στο 2-0 λίγο πριν το ημίχρονο, με τη βοήθεια αντιπάλου. Στο 40' και μετά από σύγχυση στην άμυνα των Γάλλων, ο Ινιέστα έκανε το γύρισμα και ο Κουρζάβα αντί να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο όλα τα γκολ της μαγικής βραδιάς

Το δεύτερο ημίχρονο αναμενόταν να είναι μαρτυρικό για τους Γάλλους και ξεκίνησε με το 3-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα, με μια περίεργη φάση. Στο 49' και στην προσπάθεια του να προλάβει τον Νεϊμάρ, ο Μανιέ έπεσε λίγο μέσα απ' την μεγάλη περιοχή της ομάδας του, βρίσκοντας με το κεφάλι τον Βραζιλιάνο. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Μέσι έφερε την Μπαρτσελόνα ένα γκολ πριν την παράταση.

Την ώρα που όλα κυλούσαν υπέρ των Καταλανών, ήρθε το γκολ των φιλοξενούενων. Στο 62' ο Κουρζάουα κατέβασε με κεφαλιά στον Καβάνι που με δεξί σουτ έκανε το 3-1. Δυο λεπτά αργότερα ο Ουρουγουανός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

Ο Νεϊμάρ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Βραζιλιάνος με απευθείας φάουλ έκανε το 4-1, ενώ στο 90΄ ευστόχησε σε δεύτερο (αμφισβητούμενο) πέναλτι και το ματς πήρε ξανά φωτιά. Στο 94΄ η «χρυσή αλλαγή» του Ενρίκε, ο Σέρχι Ρομπέρτο με κεφαλιά -μετά από ασίστ του Νεϊμάρ- έκανε το 6-1 κι έστειλε στον... έβδομο ουρανό όλο το γήπεδο.


PSG didn't know that they were going up against the best divers in the world...Neymar..Suarez Olympic divers


Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα:Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς (84’ Αντρέ Γκόμες), Μπουσκέτς, Ινιέστα (66’ Αρντά Τουράν), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ, Ραφίνια (76’ Σέρχι Ρομπέρτο), Μασεράνο, Ουμτιτί.

Παρί:Τραπ, Μενιέ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Κουρζάβα, Ραμπιό, Βεράτι, Ματουϊντί, Λούκας Μόουρα (55’ Ντι Μαρία), Καβάνι, Ντράξλερ (75’ Οριέ)

Σκόρερς: 3’ Σουάρες, 40’ αυτ. Κουρζάουα, 49’ πεν. Μέσι, 88’, 90’ πεν. Νεϊμάρ, 94’ Σέρχι Ρομπέρτο – 62’ Καβάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom