Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

26η Μάρτη: Σύσσωμος ο Παριανός λαός θα πει ένα βροντερό ΟΧΙ στο έγκλημα που προετοιμάζεται


Είμαστε όλοι ταξιδιώτες μέσα στο χρόνο και το δικό μας πλοίο ονομάζεται Πάρος.

Άντρες, γυναίκες, παιδιά, γέροι και νέοι με ή χωρίς αποσκευές, προσωρινοί όλοι μας στο διαχρονικό αυτό και ενδιαφέρον ταξίδι, με καπετάνιο και πλήρωμα, αντιμετωπίσαμε θυελλώδεις ανέμους και ταραγμένες θάλασσες και επιζήσαμε.

Και μέχρι τώρα το μπορέσαμε, επειδή φροντίσαμε ο ζωτικός μας χώρος, το δικό μας καράβι, να παραμείνει ασφαλές και αξιόπλοο.

Και αυτή είναι η υποχρέωσή μας και για το μέλλον. Να διαφυλάξουμε την Πάρο ως κόρη οφθαλμού. Το χρωστάμε στις νεότερες γενιές, στα παιδιά μας.

Η προετοιμασία για την επερχόμενη θύελλα ξεκίνησε. Και είμαστε όλοι ενωμένοι, αποφασισμένοι, οργανωμένοι και έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε.

Η μετατροπή της Πάρου από τουριστικό νησί σε βιομηχανικό, που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτεί την ηπειρωτική Ελλάδα καταστρέφοντας το ομαλό ανάγλυφο του νησιού και μαζί τα περιουσιακά μας στοιχεία, δεν θα περάσει.

Ο λαός της Πάρου, όλοι οι κάτοικοι του νησιού, κατάλαβαν πολύ καλά τι πρόκειται να συμβεί και πήραν την υπόθεση στα χέρια τους. 

Και αυτή είναι η πρώτη νίκη σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα ενάντια στα πολυεθνικά συμφέροντα και τις ανεγκέφαλες υπουργικές αποφάσεις, που αποφάσισαν να εγκαταστήσουν στο νησί μας τις ανεμογεννήτριες – τέρατα.

Η πρώτη απάντηση θα δοθεί στις 26 του Μάρτη, την επομένη της εθνικής παλιγγενεσίας, στην πλατεία που φέρει το όνομα της παριανής ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους.


Τη μέρα τούτη, που θα μείνει ιστορική,  σύσσωμος ο παριανός λαός θα εκφράσει δυναμικά την αντίθεσή του και θα πει ένα βροντερό ΟΧΙ, στο έγκλημα που προετοιμάζεται. 

Ταυτόχρονα θα κλείσει ερμητικά την κάθε κερκόπορτα και θα συντρίψει τους κάθε λογής τυχοδιώκτες, που στο όνομα τάχα της πράσινης ανάπτυξης, θα επιχειρήσουν να διαβρώσουν εκ των έσω την κοινή προσπάθεια.

Η συγκέντρωση της Κυριακής 26/3/2017 και ώρα 11:00 στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους στην Παροικιά πρώτο μέλημα όλων μας.

Η προγραμματισμένη από την Επιτροπή Αγώνα σημερινή συγκέντρωση δεν θα είναι μια συνηθισμένη συγκέντρωση.

Δεν θα μπορεί και δεν θα πρέπει να συγκριθεί με καμιά άλλη σε όγκο, από όσες άλλες έχουν πραγματοποιηθεί στο νησί.

Γιατί από το μέγεθός της και το αγωνιστικό μήνυμα που θα σταλεί εκτός Πάρου, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό, αν θα εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες - τέρατα στο νησί μας.

Πρέπει να κατανοηθεί από όλους μας, ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με μεγάλα οργανωμένα πολυεθνικά συμφέροντα που θα επιχειρήσουν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, αδιαφορώντας για την οικολογική και οικονομική καταστροφή του τόπου μας.

Καλούμε τους συμπατριώτες μας και κάθε κάτοικο της Πάρου να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να μην τα περιμένει όλα από την Επιτροπή Αγώνα.

Κανένας κάτοικος του νησιού μας δεν επιτρέπεται να μείνει απληροφόρητος για τη συγκέντρωση της Κυριακής και τη σημασία που αυτή έχει.

Ο αγώνας που ξεκίνησε, θα έχει διάρκεια, θα περάσει από πολλές φάσεις και τα μοναδικά, αλλά αποτελεσματικά όπλα που διαθέτουμε είναι η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η αγωνιστικότητά μας.

Η Πάρος βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο και όποιος παραμείνει αδιάφορος, άθελά του γίνεται σύμμαχος των καταστροφέων της.

http://oreaparos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: