Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ !!!


Την δυτική Ελλάδα αναμένεται να πλήξει μέσα στις επόμενες ώρες ο κυκλώνας της Σαρδηνίας, εμφανώς εξασθενημένος σε σχέση με την ένταση των φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην γειτονική Ιταλία τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο κυκλώνας θα πλήξει κυρίως περιοχές του Ιονίου πελάγους, της δυτικής Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδα και της Ηπείρου.
Όπως επισημαίνουν μετεωρολόγοι για την ένταση των καιρικών φαινομένων στην Σαρδηνία, η βροχή που έπεσε ξεπέρασε τα 450 χιλιοστά, η μισή δηλαδή από τη βροχόπτωση ολόκληρου του χειμώνα ακόμα και του έτους για μερικές περιοχές της Ελλάδας.

Ένα ανάλογο σύστημα ενδέχεται να δημιουργηθεί και να πλήξει και την χώρα μας όπως σας έχουμε αναφέρει σε άρθρα και προγνώσεις μας, από το απόγευμα της Πέμπτης έως τις προμεσημβρινές περίπου ώρες της Παρασκευής, προκαλώντας όμως ηπιότερα φαινόμενα. Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Περιβάλλοντος Αντρέα Ορλάντο, ο κυκλώνας «Κλεοπάτρα» που έπληξε χθες τη Σαρδηνία, άφησε πίσω του 18 νεκρούς και περίπου 2.700 εκτοπισμένους.

Πάντως Ιταλοί μετεωρολόγοι κάνουν λόγω πως φέτος ο χειμώνας που θα έχει τόσο η Ιταλία όσο και η Ελλάδα, θα είναι αρκετά βαρύς, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το Φθινόπωρο φέτος δεν είχε πολύ κρύο και βροχές. Μιλούν για χιονοπτώσεις που θα αφήσουν εποχή.
http://greek-weather.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom