Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η Εθνική μας πήρε πανηγυρικά (1-1) το εισιτή....ΡΙΟ (φωτο & βίντεο με τα γκολ)

Χωρίς να χάσει κανέναν από τους δύο αγώνες μπαράζ με τους Ρουμάνους η Εθνική Ελλάδος πήρε πανηγυρική πρόκριση για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο αποψινός αγώνας δεν έμοιαζε μ' αυτόν του Καραϊσκάκη,αφού η μεν Ελλάδα ήθελε να υπερασπιστεί το υπέρ της 3-1,ενώ οι Ρουμάνοι έπρεπε να παλέψουν για την μεγάλη ανατροπή.

Με δύο Ελληνικά γκολ το ματς τελείωσε ισόπαλο και ξαναπάμε Μουντιάλ!

Πολύ δυνατά ξεκίνησαν οι Ρουμάνοι τη ρεβάνς του 3-1,μπροστά σε 40 χιλιάδες περίπου οπαδούς τους που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν ούτε μετά το Ελληνικό γκολ.

Πήραν τα ηνία του αγώνα,κέρδισαν κόρνερ και φάουλ έξω από την περιοχή μας και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τους χώρους που άφηναν οι Ελληνες παίχτες,πλην όμως έπεσαν στην παγίδα τους....

Εμειναν κενά τα μετόπισθεν και παρά την υπεροχή τους δέχτηκαν... γκολ!

Την πρώτη καλή ευκαιρία για γκολ είχε η Ελληνική ομάδα στο 17' με τον Χολέμπας,που σούταρε από αριστερά και απέκρουσε με υπερένταση ο Ρουμάνος τερματοφύλακας.
Και στο 23' ο Κώστας Μήτρογλου έβαλε τη σφραγίδα του στην Ελληνική πρόκριση.Βγήκε μόνος του τετ α τετ με τον Ρουμάνο τερματοφύλακα,μετά από καταπληκτική πάσα του Καραγκούνη και τον πλάσαρε εύκολα.

Ρουμανία - Ελλάδα 0-1 και... όλα τελείωσαν νωρίς!



Εκνευρίστηκαν και συγχύστηκαν οι Ρουμάνοι από την ψυχρολουσία,ενώ αντίθετα η Ελληνική ομάδα ανέβηκε κι έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Το ημίχρονο τελείωσε με την ομάδα μας να προηγείται 0-1...  και τους Ρουμάνους οπαδούς να πετάνε κροτίδες και κέρματα στην Ελληνική εστία!!!

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες... με τους Ρουμάνους να κυνηγάνε πλέον το θαύμα των 4 γκολ...

Πολύ δυνατά μπήκαν και πάλι οι Ρουμάνοι στο παιχνίδι και κατάφεραν να σκοράρουν με τον... Τοροσίδη στο 55',σε μια περίεργη φάση που μπερδεύτηκε με τον Χολέμπας!!!


Ξαναπήρε φωτιά η Ρουμανική εξέδρα,ενώ οι Ελληνες ποδοσφαιριστές φάνηκε να τα χάνουν προς στιγμήν.Με νύχια και με δόντια πάλευαν οι Ρουμάνοι για ένα δεύτερο γκολ,με την εξέδρα να μην βάζει γλώσσα μέσα της...

Ηρωική άμυνα από τους Ελληνες μέχρι το τελικό "τσεκάρισμα" του εισιτηρίου για το Μουντιάλ της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014,που ήρθε με τη λήξη του αγώνα!

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού:

* Περίπου 2000 Ελληνες βρέθηκαν στο πλευρό της Εθνικής μας.
* Σοβαρός φαίνεται ο τραυματισμός του Σιόβα.
* Έντονες αποδοκιμασίες των Ρουμάνων στον Eλληνικό εθνικό ύμνο.
*100 προσαγωγές Ρουμάνων έγιναν στο περιθώριο του αγώνα επειδή υπήρξε πανό κατά της Ομοσπονδίας της χώρας. "Ομοσπονδία Ρουμανίας ίσον Μαφία", ανέφερε το πανό.
* Στο τέλος του αγώνα δεν τραγουδούσαν μόνο οι Ελληνες φίλαθλοι,αλλά και οι Ρουμάνοι!

Για την ιστορία οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρουμανία (Βίκτορ Πιτούρκα): Ταταρουσάνου, Ματέλ, Ρατς(27' Λατοβλέβιτσι), Κίρικες, Γκοϊάν, Χομπάν, Τόρζε (56' Νικουλάε), Τανάσε, Μαξίμ, Στάνκου(85' Γκρόζαβ), Μαρικά.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης(λ.τ. 72'  Βύντρα), Σιόβας(λ.τ. 81' Μανολάς), Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης(73' Σάμαρης), Τζιόλης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom