Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Αυτοψία στον τόπο της βιβλικής καταστροφής στη Ρόδο - Δύο γυναίκες νεκρές και δύο αγνοούμενοι (φωτο & βίντεο)

- Δύο γυναίκες νεκρές και δύο αγνοούμενοι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός
- Συγκλονισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων 
- Η κατάθεση του εκπαιδευτικού για τη συνάδελφό του
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας
- Περισσότερα από 100 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν 
- Τρομερές οι καταστροφές στο νησί
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δυο νεκρές γυναίκες και δυο - επισήμως- αγνοούμενοι είναι ο έως τώρα απολογισμός της φονικής καταιγίδας που έπληξε την Παρασκευή τη Ρόδο. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων συνεχίζονται με τη συμμετοχή ακόμα και αμφίβιων καταδρομέων

Εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας
Νεκρή στην παραλία του χωριού Κρεμαστή, πεντακόσια μέτρα από τις εκβολές του χειμάρρου, βρέθηκε τα ξημερώματα η 27χρονη δασκάλα που ήταν αγνοούμενη από χθες το απόγευμα όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με άλλα δύο άτομα, παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου.


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των αρχών για να εντοπιστεί και ο 53χρονος καθηγητής που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο, ενώ το τρίτο άτομο κατάφερε να σωθεί. Με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες για τον αγνοούμενο συνεχίστηκαν ενώ οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν σοκαρισμένοι.




Αργά χθες το βράδυ σε γέφυρα άλλου χειμάρρου στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε πνιγμένη μία 45χρονη γυναίκα, που κατάγεται από την Κύπρο.

Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες βρήκαν το αυτοκίνητο που επέβαινε η ατυχη γυναίκα με τον άντρα της, στην κοίτη του χειμάρρου και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του συζύγου της. 



Το ποτάμι παρέσυρε τους εκπαιδευτικούς που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο
Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό του αγνοούμενου συναδέλφου της 27χρονης, που έχασε τη ζωή της. Οι δύο κι ένας τρίτος συνάδελφός τους επέβαιναν μαζί σε αυτοκίνητο με κατεύθυνση απο το Παραδείσι προς την Κρεμαστή. Όταν έφτασαν στο ποτάμι και άρχισε να παρασύρεται το αυτοκίνητό  τους, βγήκαν από αυτό για να σωθούν.
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
Τι είπε στους αστυνομικούς ο εκπαιδευτικός που σώθηκε - Γατζώθηκε από γέφυρα
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ''Ροδιακή'', ο 30χρονος, φανερά σοκαρισμένος, είπε ότι στις 16:30, όταν δοκίμασαν να διασχίσουν το σημείο του ποταμού, το νερό φαίνονταν χαμηλό. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο άρχισε να παρασύρεται και τότε οι εκπαιδευτικοί κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και αμέσως βγήκαν έξω.
Ο ίδιος πρόλαβε και γαντζώθηκε σε ένα σημείο από τα πέδιλα της γέφυρας και κρατήθηκε εκεί μέχρι να έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα.

 


ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Οι άλλοι δύο συνάδελφοί του, που επίσης βγήκαν από το αυτοκίνητο, στάθηκαν για λίγο και μετά χάθηκαν… από τα μάτια του! Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ο ίδιος μεταφέρθηκε σε σπίτι κατοίκου της Κρεμαστής, δίπλα από τη γέφυρα και σε πολύ λίγη ώρα στο σημείο βρέθηκε και ο διεθυντής του σχολείου. 

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μία γυναίκα είπε το πρωί στους αστυνομικούς, ότι υπάρχουν ακόμα δύο αγνοούμενοι στην γέφυρα της Κρεμαστής. Η γυναίκα είπε ότι τα δύο άτομα επέβαιναν σε αυτοκίνητο μάρκας BMW που παρασύρθηκε. Αν επιβεβαιωθεί η είδηση ο αριθμός των αγνοούμενων φτάνει τους 4. Για την ώρα πάντως η Πυροσβεστική μιλάει επισήμως για δύο αγνοούμενους από τη Θεομηνία. Τον 53χρονο καθηγητή και τον σύζυγο της άτυχης 45χρονης που πνίγηκε.

Εικόνα από το tvkosmos

Στον Αρχάγγγελο, επίσης ένα αυτοκίνητο αναφέρθηκε ότι παρασύσθηκε, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο. Ο άνδρας, εντοπίστηκε σώος, αργά το βράδυ. Το πρωί έφτασε στη Ρόδο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με σούπερ πούμα, για συνδρομη στις έρευνες...



Ενδεικτικό της έντασης των φαινομένων που έπληξαν το νησί ήταν ότι στην Ιαλυσσό περισσότερα από 100 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και κατέληξαν στο παλαιό νεκροταφείο, το ένα πάνω στο άλλο. Η πυροσβεστική της Ρόδου έχει τεθεί σε επιφυλακή, με τις κλήσεις για άντληση υδάτων ξεπερνούν τις 260. 

Σύμφωνα με την ΡΟΔΙΑΚΗ, η κακοκαιρία εκδηλώθηκε λίγο μετα τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (22-11-2013) στο νησί. Οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, μετετράπηκαν σε ποτάμια, ενώ τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην πόλη της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής που έπεφτε ασταμάτητα, δημιουργήσε ένα κυκλοφοριακό χάος.



Πολλές περιοχές στο νησί της Ρόδου βρέθηκαν χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές. Επίσης, έντονη χαλαζόπτωση σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε είναι ότι η οδός Ηρακλειδών μετατράπηκε σε ορμητικό ποτάμι,με το ύψος του νερού να ξεπερνά το μισό μέτρο. Με αφορμή την τραγική κατάσταση στο νησί, όπως έγινε γνωστό κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom