Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

"Είσαι ένας γ@....νος ψυχοπαθής"... είπε ο Σαρκοζί στον Γιωργάκη μας! - Αστεία απάντηση συνεργάτη του Παπανδρέου


Ένα απίστευτο παρασκήνιο μεταξύ του Νικολά Σαρκοζί και του Γιώργου Παπανδρέου γίνεται γνωστό,δυο χρόνια μετά το περίφημο δημοψήφισμα, μέσα από το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

Ο πρώην ισπανός πρωθυπουργός στα απομνημονεύματά του,αναφέρεται στις "αφόρητες πιέσεις" που δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου πριν τη Σύνοδο του G20, στις Κάννες, το Νοέμβριο του 2011, από τους ευρωπαίους ηγέτες για το δημοψήφισμα που είχε αποφασίσει.


Πιο συγκεκριμένα, στο βιβλίο του με τίτλο «To Δίλημμα» (El Dilema), αποσπάσματα του οποίου εξασφάλισε το πρακτορείο Reuters, φήμες θέλουν τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί να επιτίθεται φραστικά στον Παπανδρέου ουρλιάζοντας ότι με την απόφασή του θέτει σε κίνδυνο την Ευρωζώνη.

Μάλιστα, γαλλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Σαρκοζί, σε έξαλλη κατάσταση, προσπάθησε να ανέβει στο τραπέζει πατώντας με το ένα πόδι στην καρέκλα του αλλά τον συγκράτησαν την τελευταία στιγμή οι συνεργάτες του, ενώ φώναζε στον Παπανδρέου «Είσαι ένας γ@....νος ψυχοπαθής!».

"Ο Παπανδρέου είναι μ@....ς, ένας πραγματικός μ@@@@ς"

Εκείνη την εποχή στα διεθνή ΜΜΕ είχαν διαρρεύσει τα περί επίθεσης του Σαρκοζί στον Παπανδρέου. "Ο Παπανδρέου είναι μ@....ς, ένας πραγματικός μ@@@@ς", φέρεται να είπε ο Νικολά Σαρκοζί μπροστά στους υπουργούς του κατά τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στις Κάννες, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Canard Εnchaine.

"Στις Βρυξέλλες μας είχε πει ότι αποδέχεται το σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει. Είναι μια πισώπλατη μαχαιριά... Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας;", δήλωνε χαρακτηριστικά.

Απάντηση του Παπανδρέου στο ''είσαι γα@@μένος ψυχοπαθής'' του Σαρκοζί

Κάνοντας πως δεν κατάλαβε τις βρισιές του Σαρκοζί, που επιβεβαιώθηκαν από τον Θαπατέρο, ο Γ. Παπανδρέου θεωρεί πως δεν αφορούσαν τον ίδιο αλλά τον Ελληνικό λαό!

Όλα ξεκίνησαν από τον πρώην Ισπανό πρωθυπουργό Χ. Θαπατέρο που στα απομνημονεύματά του, κατέγραψε το κλίμα που συνάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου στις Κάννες, μετά την αλησμόνητη ιδέα του για δημοψήφισμα.

Ο Γ. Παπανδρέου απάντησε πριν από λίγο, μέσω στενού του συνεργάτη, πως τα ''γαλλικά'' του Σαρκοζί δεν απευθύνονταν σε εκείνον αλλά στον Ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης!

Στο βιβλίο «To Δίλημμα» (El Dilema) ο Θαπατέρο αναφέρει ότι ο Σαρκοζί, σε έξαλλη κατάσταση, προσπάθησε να ανέβει στο τραπέζι ενώ φώναζε στον Παπανδρέου «Είσαι ένας γ@....νος ψυχοπαθής!».

Διαβάστε την απάντηση του Γ. Παπανδρέου μέσω σχολίου από τον στενό του συνεργάτη Γιώργο Ελενόπουλο.

''Ο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ορθά επισημαίνει ότι, η Ευρώπη αντέδρασε αργά,νοθρά και κυρίως, συντηρητικά, στην κρίση που ταλανίζει χώρες και λαούς της Ευρώπης.

Και επίσης, ορθά επισημαίνει ότι, αυτή η στάση είναι ασυγχώρητη, καθώς υπήρξαν ηγέτες που κατέθεσαν από την πρώτη στιγμή σοβαρές και συγκροτημένες προτάσεις, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές - μεταξύ των οποίων η έκδοση ευρωομολόγων, όπως αναφέρει και ο Χ. Θαπατέρο.

Και βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι, η συντηρητική Ευρώπη, με αυτή της τη στάση, δεν έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπιστεί η κρίση με τον τρόπο που έπρεπε, δηλαδή, να προκρίνει την αντιμετώπιση των αιτιών της κρίσης, κάτι που θα έδινε ουσιαστικές και μόνιμες απαντήσεις στα
προβλήματα και θα καθιστούσε βιώσιμες τις οικονομίες, αλλά επέλεξε την πολιτική της αυστηρής λιτότητας έναντι των μεταρρυθμίσεων. Έτσι όμως, επέλεξε και την βίαιη προσαρμογή έναντι της ανάπτυξης.

Όλα αυτά έχουν επισημανθεί από την πρώτη στιγμή της κρίσης και ας κάνουν κάποιοι ότι ανακαλύπτουν σήμερα την πυρίτιδα. Μια ματιά στις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου από τα τέλη του 2009, αρκεί για να επιβεβαιωθεί του λόγου το αληθές.

Όσον αφορά τον κ. Σαρκοζί και τις όποιες τοποθετήσεις του, αν και δεν γνωρίζουμε κατά πόσον αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ένα μόνο σχόλιο:

Είναι πραγματικά κρίμα να μην κατανοούν ορισμένοι, ότι τα όποια "γαλλικά", από όπου και αν προέρχονται, απευθύνονται στους λαούς της Ευρώπης. Γιατί αυτούς υποτιμούν όταν δεν θέλουν οι πολίτες να έχουν αποφασιστικό λόγο.

Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά.

Τέλος, αν και δεν είναι αναγκαίο, αλλά χρειάζεται για την ιστορία, καλό θα ήταν οι εγχώριοι αναλυτές και σχολιαστές να αποφασίσουν επιτέλους κάτι απλό:

Όταν ομιλούν και υπερασπίζονται δήθεν τον Ελληνικό λαό το πράττουν επειδή τον εμπιστεύονται ή για να του ρίξουν στάχτη στα μάτια;

Έχει σημασία η απάντηση, γιατί από αυτήν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, αν όταν ομιλούν για διαπραγμάτευση το κάνουν με επίγνωση ή για να προκαλέσουν εντυπώσεις.

Γιατί κάποιοι άλλοι, το έχουν απαντήσει. Και όχι μόνον δεν ήταν εντολοδόχοι, όπως αποδεικνύεται περίτρανα, αλλά και έκαναν σκληρές διαπραγματεύσεις και δεν υπολόγισαν κόστος''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: