Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΛΩΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Και, τώρα, ψυχραιμία. Τα πάντα κρέμονται από μία κλωστή...

Δύο νεκροί και ένας βαριά τραυµατισµένος ο απολογισµός του µαφιόζικου χτυπήµατος έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο το βράδυ της Παρασκευής.

Μαφιόζικη επίθεση µε δύο νεκρούς και ένα τραυµατία πραγµατοποιήθηκε λίγο µετά τις 19:00 το βράδυ της Παρασκευής 1 Νοεµβρίου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Το www.toxwni.gr ΚΑΛΥΨΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ. 
Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013 - 11:03
Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013 - 23:29

Αστυνομικές πηγές συνδέουν τη διπλή δολοφονία των Χρυσαυγιτών με τον Μαζιώτη και τρομοκρατικές ομάδες

Αστυνομικές πηγές συνδέουν τη διπλή δολοφονία των Χρυσαυγιτών με τον Μαζιώτη και τρομοκρατικές ομάδες
Διαβάστε Περισσότερα..
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στη λεωφόρο Ηρακλείου στο Νέο Ηράκλειο, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Tα θύματα, ηλικίας 20 και 26, έπεσαν νεκρά από πυρά αγνώστων ενώ ένα τρίτο άτομο νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένο στο θώρακα στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.
Tα ονόματα των νεκρών και του σοβαρά τραυματία
Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των νεκρών και του σοβαρά τραυματία από τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
Νεκροί, λοιπόν, είναι οι Μανώλης Καπελώνης και Γεώργιος Φουντούλης και τραυματίας ο Αλέξανδρος Γέροντας. Ο τραυματίας εκτός από το θώρακα έχει τραυματιστεί και στην κοιλιακή χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ
Στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος, με δηλώσεις τους ανέφεραν ότι και οι δύο νεκροί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.
Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δύο δράστες πάρκαραν τη μοτοσικλέτα τους στη λεωφόρο Ηρακλείου και κατευθύνθηκαν πεζοί προς τα δύο μέλη της ΧΑ, πυροβολώντας τους εξ αποστάσεως με τις τελευταίες βολές να έπεσαν από απόσταση ενός μέτρου. Ο ένας από τους δύο έπεσε νεκρός στο σημείο και ο δεύτερος μεταφέρθηκε αρχικά βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείο Αγίας Όλγας, όπου και κατέληξε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και ο άλλος στο θώρακα.
Ο ένας εκ των θυμάτων εργαζόταν σε καφέ μπαρ του Ηρακλείου και ο δεύτερος σε επιχείρηση του πατέρα του.
Οι πληροφορίες για τους δράστες αναφέρουν ότι ήταν δύο άτομα με καλλυμμένα τα πρόσωπά τους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Χρυσή Αυγή: Δύο Έλληνες 20 και 23 χρονών νεκροί από πυροβολισμούς με καλάσνικοφ
Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναφέρεται: «Δύο Έλληνες 20 και 23 χρονών έχουν πέσει νεκροί από εν ψυχρώ πυροβολισμούς στο Ν. Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Ηρακλείου. Ο ένας είναι βαριά τραυματισμένος και διακομίζεται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο "Γεννηματάς". Δράστες ήταν δυο επιβαίνοντες σε μηχανή, οι οποίοι κατέβηκαν και πυροβόλησαν εξ επαφής τους τρεις νέους».


Κασιδιάρης: Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, μέλη της Χ.Α. τα θύματα
Ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε πως οι δύο νεκροί έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Ηράκλειο είναι μέλη του κόμματος ενώ έκανε την εκτίμηση ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.
Ο εκπρόσωπος Tύπου της Χρυσής Αυγής καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης και των υπουργών Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Για στοχευμένο χτύπημα έκανε λόγο ο βουλευτής της ΧΑ, Νίκος Μίχος, έξω από το σημείο του εγκλήματος στο Νέο Ηράκλειο.
Ο Ηλίας Παναγιώταρος επανέλαβε ότι οι δύο νεκροί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ υποστήριξε ότι τις Παρασκευές τα γραφεία του κόμματος στα Βόρεια Προάστια είναι ανοιχτά για το κοινό.
Είπε ακόμα τα συγκεκριμένα γραφεία έχουν δεχθεί και στο παρελθόν απειλές, και είχαν ζητήσει από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα την προστασία των αρχών.

Αυτόπτης μάρτυρας: Ακουσα πολλούς πυροβολισμούς και μετά ουρλιαχτά
Ενας αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στη λεωφόρο Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των δύο μελών της Χρυσής Αυγής και τον τραυματισμό ενός τρίτου ανέφερε πως: «άκουσα πολλούς πυροβολισμούς και μετά ουρλιαχτά και κλάματα».
Ο ίδιος είπε πως δεν πρόλαβε να δει τους δράστες της δολοφονίας παρά μόνο άκουσε τους πυροβολισμούς και στη συνέχει είδε την αναστάτωση που επικρατούσε στο σημείο

Παπαδημούλης: «Επαγγελματική δολοφονία που τρέφει το φασισμό»
«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω,πλήττει τη δημοκρατία,την κοινωνία» σημείωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στο λογαριασμό του στο Twitter.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στο αιματηρό περιστατικό με δύο νεκρούς από πυροβολισμούς κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε:
«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω,πλήττει τη δημοκρατία,την κοινωνία,τη χώρα.Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό».



Δένδιας: Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών
Τη λύπη του και την οδύνη του εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μετά τη δολοφονία των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής.
Η δήλωση του Νίκου Δένδια:
«Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

 ΚΚΕ: Η επίθεση δημιουργεί ερωτηματικά
«Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί», επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ που καταδικάζει τις δολοφονίες.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».


Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο
Δύο είναι τα σενάρια που, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ., για τα κίνητρα της εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο Χρυσαυγιτών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία εξετάζει δύο ενδεχόμενα:
α) Να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών από μπράβους
β) Να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Κεδίκογλου: Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα
Μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ήταν η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης.
«Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες» ήταν η δήλωση του κ. Κεδίκογλου από το μέγαρο Μαξίμου.
ΣΥΡΙΖΑ: Η δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία
«Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.
«Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της» τονίζει η Κουμουνδούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom