Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ντέρμπι "αιωνίων" και πάλι απόψε στη Λεωφόρο (βίντεο)


Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται και πάλι απόψε στις 19:30 στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης",στη φυσική έδρα του Παναθηναϊκού τη Λεωφόρο μετά από αρκετά χρόνια, σ' ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι των "αιωνίων" στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Μέχρι πριν κάμποσα χρόνια αυτοί οι αγώνες ήταν γιορτή κι ευκαιρία για έξυπνα πειράγματα μεταξύ των αντιπάλων οπαδών.Ολόκληρη την
εβδομάδα στα ποδοσφαιρικά στέκια αλλά και στους χώρους δουλειάς ήταν το κεντρικό θέμα των συζητήσεων,ενώ τα προγνωστικά έδινα κι έπαιρναν.

Τυχεροί όσοι εξασφάλιζαν ένα εισιτήριο για να δουν από τα τσιμέντα της Λεωφόρου ή του Καραϊσκάκη τις μεγάλες μορφές του Ελληνικού ποδοσφαίρου να αγωνίζονται.

Με τα χρόνια η γιορτή αυτή του ποδοσφαίρου ξεθώριασε,ο χουλιγκανισμός θέριεψε,άρχισαν τα επεισόδια και απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις των οπαδών.

Ο φόβος των επεισοδίων και η συνδρομητική τηλεόραση κατ' οίκον ή στα προποτζήδικα και στα καφενεία αντικατέστησαν τη ζωντάνια του γηπέδου!

Τι να θυμηθεί και τι να πρωτογράψει κανείς για τα δεκάδες ντέρμπι μεταξύ των αιωνίων του Ελληνικού ποδοσφαίρου,Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Αξέχαστο το κυνηγητό μεταξύ του Βασίλη Κωνσταντίνου και του Τάκη Συνετόπουλου στο παλιό Καραϊσκάκη τα χρόνια της Χούντας του Παπαδόπουλου.

Ο Τάκης Οικονομόπουλος και ο Πέτρος Ξανθόπουλος θυμούνται:


Είναι περιττό να επιχειρήσουμε αφιέρωμα στην προϊστορία των αγώνων,όταν τα πάντα είναι γραμμένα με το νι και με το σίγμα στη wikipedia,διαβάστε τα.

Ευχόμαστε να γίνει ένα καλό παιχνίδι χωρίς παρατράγουδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom