Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Συνελήφθη Aγρινιώτης ιδιοκτήτης κέντρων διασκέδασης για... "πρωτότυπη" φοροδιαφυγή


Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 65χρονος επιχειρηματίας  κέντρων διασκέδασης,Βλάσσης Σταθοκωστόπουλος, για φοροδιαφυγή πολλών χιλιάδων ευρώ.

Από τον έλεγχο στην εταιρεία που είναι διαχειριστής, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μηχανισμός, ο οποίος λειτουργούσε με ειδικό λογισμικό
πρόγραμμα μέσω υπολογιστή, με δυνατότητα να εκδίδει αποδείξεις «κλώνους».

Συνολικά εντοπίστηκαν 13.671 επανεκδόσεις αποδείξεων, συνολικής καθαρής αξίας πάνω από 79.000 ευρώ και αναλογούντα ΦΠΑ που υπερβαίνει τις 18.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται τέτοιος παράνομος μηχανισμός επανέκδοσης αποδείξεων.

Ο γνωστός επιχειρηματίας συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, στη Γλυφάδα, από άνδρες της οικονομικής αστυνομίας και ήδη σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για φοροδιαφυγή. Ακολούθως οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμειλειοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στους χώρους της εταιρείας, στα νότια προάστια, όπου εντοπίστηκε ο μηχανισμός επανέκδοσης των αποδείξεων.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία που δημιουργούνται από το λογισμικό υποστήριξης του μηχανισμού, για την διαχειριστική χρήση του 2012, προέκυψε ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός αποδείξεων με κοινό αύξοντα αριθμό (Α/Α) και διαφορετική Συμβολοσειρά Σήμανσης.

Διαπιστώθηκε ακόμα, ότι οι επανεκδοθείσες αποδείξεις δεν καταχωρούνταν στα βιβλία της επιχείρησης.

Από τις διασταυρώσεις των στοιχείων, προέκυψε ότι σκοπός της επανέκδοσης των αποδείξεων, ήταν η μη έκδοση των προβλεπόμενων από το νόμο αντίστοιχων αποδείξεων, με αποτέλεσμα την απόκρυψη των συναλλαγών, την υποβολή ανακριβών φορολογικών δηλώσεων και την μη απόδοση των φόρων που αναλογούν.

Παράλληλα, θα ενημερωθεί και η αρμόδια ΔΟΥ για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας και την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.

Ο μεγαλύτερος όμιλος κέντρων διασκέδασης στην Αττική

Ο Βλάσσης Σταθοκωστόπουλος κατέχει όμιλο, που διευθύνει πάνω από 30 εστιατόρια και μπαρ στη λεωφόρο Ποσειδώνος (παραλιακή), στο κέντρο της Αθήνας και στην Πλάκα, έχοντας έτσι ένα μεγάλο μερίδιο από το χώρο της διασκέδασης στην Αττική.

Από το 2001 ενίσχυε οικονομικά την επαγγελματική ομάδα βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού. Το 2002 ανέλαβε εξ ολοκλήρου το ΤΑΠ ΠΑναθηναϊκός με συνεργάτες τον Κώστα Μαργαρώνη και το Θεόδωρο Λιακόπουλο επενδύοντας 1,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2002-2003.

Το 2004 επί προεδρίας του Βλάσση Σταθοκωστόπουλου ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας μετά από 8 χρόνια, ενώ παράλληλα συμμετέχει στο final four του CEV cup. Το 2005 ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Champions League.

Με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας το 2006 και αναδείχθηκε τρίτος στο final four του Top teams cup.

Το 2007 ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας μετά από 22 χρόνια και το 2008 κατέκτησε και πάλι το Κύπελλο Ελλάδας. Το Μάιο του 2008 ο Βλάσσης Σταθοκωστόπουλος αποχώρησε από το τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟ, το οποίο είχε ήδη κατακτήσει τίτλους και είχε επανέλθει σε τροχιά πρωταθλητισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη.
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom