Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:H εταιρία Noble Energy και η μεγάλη αεροναυτική άσκηση Noble Dina - Τι αλλάζει και συμπαρασύρει την Ελλάδα;

To δεύτερο μέρος των συναρπαστικών αποκαλύψεων στην έρευνα των AegeanTimes για τα πετρέλαια και την ΑΟΖ


του Γιώργου Αδαλή
Στο πρώτο μέρος της έρευνας μας για την εταιρία “Noble Energy” είδαμε με ποιον τρόπο ο Διευθυντής της εταιρίας Τσαρλς Ντέιβιντσον, «καθάρισε» το δύσκολο τοπίο στην Ανατολική Μεσόγειο και «κέρδισε» κατά κράτος όλες τις πετρελαϊκές εταιρίες, εγκαθιστώντας εκεί το γεωτρύπανο «Ομηρος» στο Οικόπεδο-12 της Κυπριακής ΑΟΖ. 


Προσωπικά η υπόθεση μου θύμισε όσα γινόντουσαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο διαπραγματεύσεων ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Ενώ υπήρχαν διεθνώς αρκετά λόμπυ που στήριξαν κα υποστήριζαν την ένταξη της Μεγαλονήσου με την αναγνωρισμένη διεθνώς ονομασία της «Δημοκρατία της Κύπρου» κάποιοι εδώ στην Ελλάδα, έφερναν την καταστροφή λέγοντας ότι αν γίνει κάτι τέτοιο η Τουρκία θα αντιδράσει δυναμικά με προσάρτηση των Κατεχομένων , και προεξοφλούσαν ότι οι ένταξη της Κύπρου θα γίνει αλλά με μια διαφορετική ονομασία όπως «Δημοκρατία της Β.Κύπρου».
Τότε είχαμε αποκαλύψει ένα έγγραφο ντοκουμέντο που είχε διακινηθεί εσωτερικά στις υπηρεσίες της Κομισιόν, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε θέμα ονομασίας της Κύπρου κατά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις προκαλώντας πολιτικό σεισμό εδώ στην Ελλάδα!

Το έγγραφο αυτό έγινε αντικείμενο μάλιστα και σε σεμινάρια ιδρυμάτων καθώς απεδείκνυε ότι κάποιοι εδώ στην Ελλάδα, αποτελούν πειθήνια όργανα μιας Οικονομικής Τάξης που θέλει να επιβάλει έναν διαφορετικό δρόμο στην Ελλάδα από αυτόν που επιθυμούν οι …Ελληνες!

Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που επένδυσαν στο σχέδιο Ανάν και πίεζαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο να το αποδεχτεί!

Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, που επί είκοσι χρόνια αρνούνται πεισματικά ότι υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο!

Πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα, που διετέλεσαν υπουργοί και Πρωθυπουργοί, οι οποίοι δεν είχαν την στοιχειώδη ευθιξία να ανακηρύξουν ΑΟΖ αλλά και τα θαλάσσια σύνορά μας στα 12 μίλια!

Είναι άτομα που πρέπει να ελεγχθούν από την κορυφή εως τα νύχια για τις εγκληματικές τους πράξεις και παραλήψεις γιατί χρησιμοποιώντας το σκιάχτρο της Τουρκίας, πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη καταστροφή της Ελλάδας στη σύγχρονη ιστορία!

Είναι τα ίδια πρόσωπα που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, με αποτέλεσμα σήμερα ξαφνικά, να ανακαλύψουν όλοι αυτοί ότι τόσα χρόνια είχαμε τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων αλλά σήμερα δηλώνουν ότι δεν το … γνώριζαν!!!

Φυσικά η συμμετοχή τους πρέπει να γίνει αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης διότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνώριζαν τι κάνει η Noble Energy στην περιοχή μας και δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να μην είχαν ακούσει για την άσκηση … Νοble Dina!

Ειδικά ο Γιώργος Παπανδρέου, φέρει τεράστια ευθύνη ως υπουργός εξωτερικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (επί Σημίτη) διότι κατάφερε να … αλλάξει τους αεροδιαδρόμους R-18 kai J-19 που βρισκόταν πάνω στην οριογραμμή του Ελληνικού FIR Αθηνών ανατολικά των νησιών και να πραγματοποιήσει μια απίστευτη υποχώρηση, με την δημιουργία νέων αεροδιαδρόμων που βρισκόταν κοντά στον 25ο Μεσημβρινό, παραδίδοντας στους Τούρκους ολόκληρο τον εναέριο χώρο του Β.Αιγαίου και τους επέτρεψε να πετούν ελεύθερα μέχρι την τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Λήμνου!
Σήμερα, διάφοροι κάνουν λόγο για μια μυστήρια άσκηση με την επωνυμία “Noble Dina” η οποία λες και καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου για το σενάριο της, λες και πρόκειται για κάποια άσκηση της … CIA ή της Μοσάντ κι όχι για μια άσκηση με καθαρά αμυντικό χαρακτήρα σε ζωτικά συμφέροντα της Αμερικής στην Ανατολική Μεσόγειο! Και τέτοια ζωτικά συμφέροντα, η Αμερική έχει αναπτύξει μέσω της Noble Energy, ΜΟΝΟ στις ακτές του Ισραήλ και στο Κυπριακό «Οικόπεδο 12»!

Αποσβολωμένοι λοιπόν ορισμένοι, έχασκαν με το στόμα ορθάνοιχτο στην θέα του γιγαντιαίου αεροπλανοφόρου που ελλιμενίστηκε σον Φαληρικό Ορμο πριν μερικές μέρες και ρωτούσαν (ποιους άραγε;)«Τι δουλειά έχει το Enterprise στο Φάληρο”;

H άσκηση Noble Dina σχεδιάστηκε και υλοποιείται τακτικά με στόχο την προστασία παράκτιων δομών όπως διυλιστήρια και πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου! Πρόκειται για μια συνδυασμένη επιχείρηση η οποία σκοπό έχει να εντοπίσει και να εξουδετερώσει υποβρύχια αλλά και μονάδες ΟΥΚ που πιθανών θα επιφέρουν χτύπημα δολιοφθοράς σε τέτοιους στόχους! Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη άσκηση, μιας και για την επίτευξη του στόχου πρέπει να συμμετέχουν αεροσκάφη, ελικόπτερα, πλοία επιφανείας και συντονίζεται από ναύαρχο που βρίσκεται πάντα σε αεροπλανοφόρο. 

Γι αυτό ήρθε εφέτος εδώ το USS Enterprise! 
Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος οι ΗΠΑ ζήτησαν την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην Ασκηση αυτή η οποία ήταν άκρως δαπανηρή αλλά άκρως απαραίτητη. Το φετινό σενάριο της Ασκησης ξεκινούσε συμβολικά από το Καστελόριζο και την Κρήτη, δίνοντας το μήνυμα στους Τούρκους ότι επίκειται η χάραξη της Ελληνικής ΑΟΖ.

Για τον λόγο αυτό η Ελλάδα έστειλε μια φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο καθώς και ένα σμήνος από 4 μαχητικά F-16 block 52+ .

Η άσκηση εποπτεύεται με τα πλέον σύγχρονα μέσα παρατήρησης, είτε δορυφορικά είτε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).

Κι ενώ όλοι νομίζουν ότι πρόκειται για μια άσκηση που αφορά στο Ιράν, στην ουσία, η Noble Dina αφορά στην προάσπιση των Αμερικανικών συμφερόντων που στην προκειμένη περίπτωση αποτελούν καθαρά τα συμφέροντα της Noble Energy!

Για να φανταστεί κανείς τι εύρος καλύπτει αυτή η άσκηση, αρκεί να δει στο χάρτη ότι το θέατρο επιχειρήσεων ξεκινούσε από το Καστελόριζο και τις ακτές της Κρήτης, και επεκτεινόταν στις Βόρειες και νότιες ακτές της Κύπρου, στο Οικόπεδο 12 και έφτανε μέχρι τα Ισραηλινά λιμάνια της Χάιφα και του Ασντόντ όπου υπάρχουν δύο μεγάλες στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ και δίπλα το κοίτασμα υδρογονανθράκων Mari-B.

H άσκηση αυτή εξηγεί εν πολλοίς την άρνηση των Ελληνικών Αρχών να πουν «ναι» στο αίτημα των Ρώσων για κοινές αερο-ναυτικές ασκήσεις Ελλάδος – Ρωσίας στο Ιόνιο και στην Κρήτη, μαζί με το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ»!

Κι αυτό γιατί στην περιοχή είχε ήδη σχεδιαστεί η ανάπτυξη της ασκήσεως Noble Dina, από τις ΗΠΑ την Κύπρο, το Ισραήλ και την Ελλάδα, η οποία φέτος είχε έναν ακρως αναβαθμισμένο ρόλο στην άσκηση!

Αμέσως η Τουρκία, με το που πραγματοποιήθηκε η Noble Dina, έσπευσε να οργανώσει την άσκηση «Αετός της Ανατολίας» ως αντίποινα!

Επί της ουσίας όμως, αποτελεί την στρατιωτική απάντηση των Τούρκων στο σενάριο που εφαρμόζει ο 6ος στόλος στην Α.Μεσόγειο.

Κι αυτό αποτελεί πλέον πράξη εχθρική για το State Department, και φέρνει την Τουρκία σε δύσκολη θέση.

Από την άλλη, η Ρωσία διαθέτει στην περιοχή μια και μοναδική βάση στο Λιμάνι της Ταρσούς!

Και άπαντες γνωρίζουν ότι στις απειλές της Τουρκίας ότι "θα καταστρέψει την πλατφόρμα πετρελαίου στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ", η Αμερική έσπευσε να καταστρώσει σχέδιο προστασίας το οποίο, το εφάρμοσε με την τεράστια αυτή αεροναυτική άσκηση. 

Σαφώς λοιπόν και ο Τσαρλς Ντέιβιντσον, αποδεικνύει στην παγκόσμια αγορά των «πετρελαιάδων», ότι είναι αυτός που κουνά τα νήματα και η εταιρία του αναμένεται να ανέβει κατακόρυφα στην διεθνή ενεργειακή σκακιέρα!
Κι αυτό θα συμβεί είτε η Τουρκία αντιδράσει είτε όχι.

Το μόνο που μένει στην Ελλάδα, είναι να καταλάβουμε επιτέλους, ότι η Τουρκία , επεχείρησε στρατιωτικές δράσεις, όποτε ο πλανήτης συμμάχησε μαζί της!

Σήμερα, που στην περιοχή, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδα Κύπρος απέκτησαν κοινά συμφέροντα, υπάρχει κανείς που να πιστεύει σοβαρά, ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει στρατιωτική δράση έναντι του ... ΝΑTO;

Κλείνοντας, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, ότι υπήρχε μια «κλειστή» συμφωνία, που είχε επιτευχθεί σε κύκλο συζητήσεων μεταξύ της «επιτροπής σοφών Ελλάδος - Τουρκίας» σύμφωνα μετ την οποία, η Τουρκία θα εξόρυτε τα πετρέλαια της κουρδικής περιοχής Ντιγιάρμπακίρ κι εμείς της Κρήτης
!

Από το 2003 που η Τουρκία προχώρησε στην εξόρυξη των κοιτασμάτων στο Ντιγιάρμπακίρ, μπορεί κανείς να απαντήσει τι μας δεσμεύει να κάνουμε κι εμείς το ίδιο στην Κρήτη, όπου ήδη έχουν γίνει από τότε έρευνες με Ελληνικό ερευνητικό σκάφος κι έχουν ανακαλυφθεί ήδη κοιτάσματα ;

Αισθάνομαι ότι την απάντηση την γνωρίζετε ήδη!
http://www.aegeantimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom