Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Από τους "σωτήρες" της Χούντας στους "σωτήρες" του ΔΝΤ

...η ιστορία επαναλαμβάνεται,απλά αλλάζουν οι πρωταγωνιστές,οι τρόποι και οι συνθήκες!πρόθυμοι Εφιάλτες βρίσκονται σε κάθε εποχή!

Ανέκαθεν αυτός ο τόπος είχε τη δυστυχία να βγάζει σωτήρες!
Πάντα κάποιοι αναλάμβαναν να μας σώσουν χωρίς να τους το ζητήσει κανένας ή μάλλον υπακούοντας στα κελεύσματα των ισόβιων προστατών μας πέραν του Ατλαντικού,προσφάτως δε και εις τας Ευρώπας.

Αποφράδα μέρα και η σημερινή!
Σαν σήμερα 45 χρόνια πριν,στις 21 Απριλίου 1967,μέσα σε μια ανώμαλη πολιτική κατάσταση και με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να έχει ήδη "αποδράσει" εις Παρισίους,ήταν η σειρά των Συνταγματαρχών να μας σώσουν από τον "κομμουνιστικό κίνδυνο".

Παπαδόπουλος,Μακαρέζος,Λαδάς και CIA ήταν τα πρώτα βιολιά της χούντας,guest star o Στυλιανός Παττακός (ο Ταξίαρχος με το μυστρί).Με συνοπτικές διαδικασίες εφήρμοσαν έτοιμο σχέδιο κατάληψης της εξουσίας και μας κατσικώθηκαν για εφτά χρόνια,τρεις μήνες και τρεις μέρες.
Καλοί άνθρωποι όλοι τους,έδωσαν αμέσως διαβατήρια στους πολιτικούς να φύγουν στην "εξορία" για να προετοιμάσουν την αντιστασιακή τους επιστροφή όταν θα τους χρειαστεί η πατρίδα.
Ανοιξαν ξανά τα ξερονήσια που δεν είχαν προλάβει καλά καλά να κλείσουν μετά τον εμφύλιο και "φιλοξενούσαν" όσους δεν ήταν πρόθυμοι να βροντοφωνάξουν "Ζήτω η Επανάσταση".
Για τα "επείγοντα περιστατικά" εφημέρευαν το ΕΑΤ-ΕΣΑ και τα κατά τόπους τμήματα της Αστυνομίας και της Χωροφυλακής.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

1 σχόλιο:

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Φιλόλογε αν το άρθρο είχε τίτλο "Η επιστροφή του Οδυσσέα" κι όπου Οδυσσέας εννοούσατε το λαό θα συμφωνούσαμε!
Αν όμως ευαγγελίζεστε την επιστροφή του τέως Βασιλιά,ε!ΟΧΙ,χίλιες φορές ΟΧΙ.
Εδώ λέμε να διώξουμε τα εγχώρια γομάρια,που μας ξεζουμίζουν,όχι να φέρουμε ξανά τα εισαγόμενα,που ευθύνονται για χίλια μύρια δεινά.

Read more: Go to TOP and Bottom